O Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τα εγκαίνια της “Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών”

Related Articles

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, εκπροσωπών τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, τέλεσε σήμερα το πρωί τόν Αγιασμό και τα Εγκαίνια της “Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών” του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”,….

ο οποίος προεδρεύεται από την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “Η ΕΛΠΙΔΑ”.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και συνεχάρησαν την κα Βαρδινογιάννη για την προσφορά της προς την κοινωνία και τα παιδιά οι Υπουργοί κα Όλγα Κεφαλογιάννη και κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ο Διοικητης του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”, ο Διοικητής της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος Κύπρου, ο Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών, ο συνοδεύων τον Σεβασμιώτατο Διευθυντής της ΜΚΟ “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” κ. Κ. Δήμπτσας. ο καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς, Δικαστικόί, Αρεοπαγίτες, Πρέσβεις, τέως Υπουργοί, ιατροί και νοσηλευτές.
Την εκδήλωση πλαισίωσε με συγκινητική απόδοση στο πιάνο ο δωδεκαετής Γεώργιος Βελιβανάκης.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄ για την τιμητική ανάθεση προς αυτόν της εκπροσωπήσεώς Του, ανέγνωσε μήνυμά Του και, απευθυνόμενος προς την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Στο πρόσωπό σας ενσαρκώνεται ο λόγος του σοφού Σολομώντος για την ενάρετη και φιλάνθρωπη γυναίκα, που την ονομάζει “ανδρεία” και “τιμιωτέρα λίθων πολυτελών”, η οποία, όπως εσείς, “χείρας αυτής διήνοιξε πένητι, καρπόν δε εξέτεινε πτωχώ”.

Με το έργο, που εγκαινιάζουμε σήμερα ανοίγετε την αγκαλιά σας στα νεόφυτα των ελαιών της κοινωνίας μας, που τόσο πρόωρα χτυπήθηκαν από απροσδόκητες ασθένειες και για τα οποία υπάρχει Ελπίδα, επειδή υπάρχει το δικό σας Όραμα!
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος Β΄και η Εκκλησία μας είναι πάντα συνοδοιπόροι στο μεγάλο έργο, που επιτελείτε, εύχεται και προσεύχεται για την επιτυχία και αυτού του έργου σας και όσων ακόμα, αναγκαίων για την κοινωνία μας και για το ευαίσθητο τμήμα της, τα παιδιά, οραματίζεσθε.
Εισερχόμενος στο θαυμάσιο αυτό κτήριο διάβασα την ιδιόχειρη υπογραφή σας “Αφιερωμένο στον Ελληνικό Λαό” και σκέφθηκα ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν και σας ο τόπος μας μπορεί να πορεύεται με αισιοδοξία, χωρίς να κάμπτει το γόνυ ή να υποτάσσεται σε κανένα!”
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους υγεία και δύναμη στο έργο τους και στους
περιθαλπομένους ασθενείς ταχεία αποκατάσταση της υγείας τους.

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Mykonos Monasteries: Αιδεσιμολογιώτατος π. Ματθαίος Χάλαρης «Τα Δώρα της Θείας Χάριτος» – Πρόσκληση σε ομιλία

Πρόσκληση σε ομιλία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Mykonos Monasteries / Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου – Μυκόνου & Δήλου και Καθηγούμενος της...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!