His Eminence Dorotheos B’: Ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιώτατου κ. Δωρόθεου Β’ στη νήσο Σίφνο

Related Articles

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , στην επιθυμία του να βρεθεί κοντά στον Κλήρο και το Λαό των νησιών της Μητροπόλεως, έπλευσε σήμερα το πρωί στη Σίφνο, προκειμένου να πραγματοποιήσει διήμερη ποιμαντική επίσκεψη…..
Άμα τη αφίξει του, προέστη Ιερατικής Συνάξεως των Εφημερίων του νησιού, στην Ιερά Μονή Βρύσης, κατά την οποία συζητήθηκαν ποιμαντικά θέματα, που αφορούν, κυρίως, την πνευματική διαχείριση της πανδημίας και τη θεραπεία των συνεπειών της στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και τη συμμετοχή των πιστών σ’ αυτήν.

Εν όψει, όμως, της επικειμένης σφοδρής επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναγκάστηκε να τροποποιήσει το προγραμμά του.

Έτσι, τέλεσε μόνον τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Ταξιάρχη Μιχάηλ, όπου και η αγία Εικόνα της Χρυσοπηγής , με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου, της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ιωάννη Γεροντή, του Προέδρου της Ενώσεως Σιφνίων κ. Αντ. Ζαμπέλη και Σιφνίων πιστών, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στους σήμερα και αύριο τιμωμένους Αγίους Μαρτινιανό και Αυξέντιο, οι οποίοι έζησαν ασκητικά, χωρίς να θεωρούν τίποτα δεδομένο, περιφερόμενοι από τόπο σε τόπο, αναζητώντας την αλήθεια!

«Έτσι και εμείς», προσέθεσε, «δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο, υπό τις σημερινές ιδίως συνθήκες, αλλά να στηριζόμαστε με πίστη στο Θεό, ώστε να αντιμετωπίζουμε νικηφόρα κάθε δυσκολία στην ατομική και συλλογική μας ζωή!»

Ευχαρίστησε τέλος τους παραστάντες και υποσχέθηκε να επανέλθει σύντομα στο νησί, ώστε να ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο οποίος αναμεταδόθηκε από τον τοπικό Ραδιοφωνικό Σταθμό, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ύστερα από παράκληση της Δημάρχου Σίφνου, ευλόγησε την Βασιλειόπιττα του Δήμου Σίφνου.

Τον Σεβ. προσεφώνησε με λόγους ευχαριστίας ο εφημέριος του ναού Πρωτοπρ. Ιωάννης Ψαραύτης.

Δείτε εικόνες

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Mykonos Monasteries: Αιδεσιμολογιώτατος π. Ματθαίος Χάλαρης «Τα Δώρα της Θείας Χάριτος» – Πρόσκληση σε ομιλία

Πρόσκληση σε ομιλία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Mykonos Monasteries / Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου – Μυκόνου & Δήλου και Καθηγούμενος της...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!