Elpidophoros Archbishop of America: «Ο αγώνας για φυλετική δικαιοσύνη και ισότητα συνεχίζεται»

Related Articles

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας του Μ. Λ. Κινγκ: «Ο αγώνας για φυλετική δικαιοσύνη και ισότητα συνεχίζεται»
«Είναι χρέος όλων μας να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας να ενωθούμε απέναντι στον ρατσισμό που εμφανίζει το φρικτό πρόσωπό του ξανά στον κόσμο μας». Την επισήμανση αυτή κάνει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στις 15 Ιανουαρίου, που αποτελεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ημέρα ομοσπονδιακής αργίας και κυρίως επίσημη ημέρα προσφοράς προς τις κοινότητες στον διαρκή αγώνα της ισονομίας και της ισοπολιτείας όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως διακρίσεων.

Όπως σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, «ο Δόκτωρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ηγετική φυσιογνωμία στον αγώνα για τις ανθρώπινες ελευθερίες και τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, θα ήταν αυτόν το χρόνο 94 ετών, εάν ζούσε».

Όπως τονίζει καταληκτικά, «ο αγώνας για φυλετική δικαιοσύνη και ισότητα συνεχίζεται μέχρι την όμορφη εκείνη ημέρα που όλοι θα συνειδητοποιήσουμε ότι ‘’είμαστε όλοι ένα εν Χριστώ”».

Το 1968, και ενώ σχεδίαζε ακόμα μια πορεία προς την Ουάσινγκτον, την «Πορεία των Φτωχών», δολοφονήθηκε στις 4 Απριλίου στο Μέμφις (Τενεσί). Ο Κινγκ έλαβε μετά θάνατον πολλές διακρίσεις όπως το Προεδρικό Μετάλλιο για την Ελευθερία και το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου. Το 1986, η 15η Ιανουαρίου (η ημέρα της γέννησής του) ανακηρύχθηκε επίσημη εορτή στις ΗΠΑ.

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

St George’s Day 2024: Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου – Πότε πέφτει η γιορτή το 2024

St George's Day 2024 / Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου – Πότε πέφτει η γιορτή το 2024  Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί με αυτό και...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!