Σύρος: Έκκληση προσευχής και ευχής για την απελευθέρωση των ομήρων ναυτικών, απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Δωρόθεος

Related Articles

«Να απευθυνθούμε στον Θεό με ευλάβεια και να ευχηθούμε για την απελευθέρωση των ναυτικών που απήχθησαν από πειρατές και είναι όμηροι στο Καμερούν και στο Τζιμπουτί», προέτρεψε σήμερα ο μητροπολίτης Σύρου, Μυκόνου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου Δωρόθεος……

Η έκκληση προσευχής και ευχής για την απελευθέρωσή τους έγινε κατά τη διάρκεια κοπής της πίτας του Αγίου Βασιλείου που έλαβε χώρα στο δημαρχείο Ερμούπολης της Σύρου, στην πλατεία Μιαούλη, από τον Μητροπολίτη, ύστερα από πρόσκληση που εδέχθη από τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Νίκο Λειβαδάρα.

Ειδικότερα, κάλεσε τις τοπικές αρχές και το πλήθος των πιστών που έδωσαν το παρών να συμμεριστούν την αγωνία των οικογενειών τους, να συνδράμουν νοερά και να δεηθούν την απελευθέρωση των ομήρων.

Μάλιστα, όπως εκμυστηρεύτηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ποιμένας της πολυνησιακής Μητρόπολης, «από την πρώτη ημέρα της ομηρίας τους αγωνιώ και προσεύχομαι. Ταξιδεύω καθημερινά με ναυτικούς, μοιράζομαι τις αγωνίες τους, τα όνειρα, αλλά και την ταλαιπωρία τους… Συμπάσχω με τις οικογένειές τους που αυτές τις άγιες ημέρες βιώνουν τον φόβο και την αναμονή». Εξάλλου, η ιδιαίτερη ευαισθησία του πηγάζει και από το γεγονός ότι η Σύρος είναι πατρίδα πολλών ναυτικών και κατά συνέπεια και πνευματικών παιδιών του.

Επιπλέον, μοιράστηκε με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το ευτυχές γεγονός της παράδοσης συστήματος ανάβασης σκαλοπατιών για άτομα με κινητικά θέματα από τη Μητρόπολη στον δήμο, έπειτα από παράκληση του δημάρχου κ. Λειβαδάρα. «Σήμερα, έγινε και αυτό και θα ακολουθήσει η προσφορά και δεύτερου συστήματος ανάβασης», τόνισε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μητροπολίτης Σύρου.

Τέλος, απηύθυνε ευχές για Καλή και Ευλογημένη Χρονιά.

More on this topic

Advertismentspot_img

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Liturgical music

error: Content is protected !!