Στο Νησί της Μυκόνου, περιμένοντας την Γέννηση του Θεανθρώπου (Pics-Videos)

Related Articles

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Κατηχητικών μας Σχολείων στο Διενοριακό Πνευματικό Κέντρο Μυκόνου 
Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Πατέρα μας Μητροπολίτου Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’, οι εναπομείναντες στην Μύκονο, μαθητές των Κατηχητικών μας Σχολείων, παρουσίασαν……

την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στο κατάμεστο από κόσμο Διενοριακό Πνευματικό μας Κέντρο, μια υπέροχη Θεολογική-φιλολογική βραδιά αφιερωμένη στην Γέννηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Στο πρώτο μέρος της εορτής παρουσιάστηκε σε μεγάλη οθόνη η εργασία τους «power point» για τα πρόσωπα τα οποία διαδραμάτισαν ρόλο στην Γέννηση του Χριστού, τα γεγονότα που ακολούθησαν, την περιτομή, την Υπαπαντή και τον Άγιο Συμεών, την σφαγή των νηπίων, την φυγή στην Αίγυπτο, την επιστροφή στη Ναζαρέτ καθώς επίσης και τα ήθη και έθιμα του τόπου μας για αυτές τις μέρες. Η άριστη αυτή εργασία έγινε με την βοήθεια της συνεργάτιδός μας κ. Ζαχαρούλας Αργουδέλη, φιλολόγου.
 Παρακολουθείστε βίντεο: 

Στο δεύτερο μέρος της εορτής, οι μικρότεροι μαθητές μας απέδωσαν στην νεοελληνική, αποσπάσματα των τεσσάρων Ευαγγελιστών όπως περιγράφουν τα γεγονότα.
 Παρακολουθείστε βίντεο:
Στο τρίτο και τελευταίο μέρος οι μαθητές μας παρακολούθησαν επίκαιρη ταινία μικρού μήκους έργο του Δανού Hans Cristian Andersen «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα». Η γιορτή μας έκλεισε με τα παιδιά μας που έψαλλαν τα παραδοσιακά και τοπικά κάλαντα με την συνοδεία μουσικών οργάνων. 
  Παρακολουθείστε βίντεο:
 Παρακολουθείστε βίντεο:
Ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός ευχαρίστησε τους μαθητές μας και τους γονείς τους για την παρουσία τους και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Εκκλησία, μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β’ και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Τις ευχές του προς τους μαθητές έδωσε και ο υπεύθυνος του Κατώτερου Κατηχητικού Σχολείου Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκης.
Αμέσως μετά προσφέρθηκε ζεστό τσάι και διάφορα νηστίσιμα γλυκίσματα. 
 
Όλοι αποχώρησαν εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους για το επιτελούμενο Κατηχητικό έργο στη Μύκονο και εξέφρασαν την υιική αγάπη και τον σεβασμό τους προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Δωρόθεο Β΄ για την αγάπη και το ενδιαφέρον του για την νεότητα.

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Mykonos Monasteries: Αιδεσιμολογιώτατος π. Ματθαίος Χάλαρης «Τα Δώρα της Θείας Χάριτος» – Πρόσκληση σε ομιλία

Πρόσκληση σε ομιλία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Mykonos Monasteries / Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου – Μυκόνου & Δήλου και Καθηγούμενος της...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!