Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην Μύκονο (photos & videos)

Related Articles

Με λαμπρότητα και συμμετοχή πλήθους κόσμου, Mυκονίων και παραθεριστών, τελέστηκε απόψε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας για την εορτή της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, στον Ιερό Ναό Παναχράντου Μυκόνου , όπου φυλάσσεται……..
αντίγραφο της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου κ.κ Δωρόθεου Β΄ με την συμμετοχή Ιερέων του Νησιού.
Συγκινητική στιγμή όταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ Δωρόθεος Β’ με τους Αιδεσιμολογιώτατους π.Βασίλειο Τζανιδάκη, π.Πέτρο Μαραγκό, π. Εμμανουήλ Γαλανάκη , π. Ιουστινιανό Ιορντάν και τους Διάκονους Αλέξιο, Γεώργιο και το εκκλησίασμα έψαλλαν το κατανυκτικό «Φώς Ιλαρόν……..»…
παρακολουθήστε video
παρακολουθήστε video
 
παρακολουθήστε video
 
Στην αγαπητή ακολουθία της Αρτοκλασίας, ο Σεβασμιώτατος με τους Ιερείς, τους Διάκονους και τούς πιστούς ψάλλουν τον υπέροχο, προσφιλή και γνωστό σε όλους ύμνο, το: «Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν. Οι δεν εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελλατωθήσονται παντός αγαθού….”
παρακολουθήστε video
 
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ι. Μονής Δοχειαρίου και χαρακτήρισε μεγάλη ευλογία να υπάρχει στη Μύκονο, ο λαός της οποίας τηρεί και φυλάσσει τις πατρώες παραδόσεις του, το αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου και ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα η Παναγία να σπεύδει ταχέως και να εισακούει τα αιτήματά τους.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ έδωσε πολλά συγχαρητήρια στον εφημέριο του Ναού και αγαπητόν Αδελφόν Πατέρα Βασίλειο Τζανιδάκη, τούς Ιεροψάλτες και τους εκκλησιαστικούς επίτροπους για την εξαιρετική οργάνωση και τον προευπρεπισμόν της Θεομητορικής αυτής Πανηγύρεως καθώς και τούς πιστούς που προσήλθαν και συνευχήθηκαν……..
παρακολουθήστε video
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα

NewsRoom Mykonos Ticker

More on this topic

Advertismentspot_img

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Liturgical music

error: Content is protected !!