Πανηγυρικός εορτασμός Αγίου Κυπριανού και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας

Related Articles

Για ακόμη μια χρονιά γιορτάστηκε με πανηγυρικό τρόπο η μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Κυπριανού και της Αγίας Μάρτυρος Ιουστίνης της παρθένου στον Ιερό Ναό που δεσπόζει στον οικισμό Βόθωνας Μυκόνου……..
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας εκτίθεντο
προς προσκύνηση Ιερά Λείψανα Αγίων.

Την κυριώνυμο ημέρα, στις 2 Οκτωβρίου, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της οποίας προεξήρχε ο Πρωθιερέας του Μητροπολιτικού Ναού Αιδεσιμολογιώτατος Πέτρος Μαραγκός με τον Ιερέα Ιουστινιανό Ιορντάν, προσκεκλημένοι του οικοδεσπότη .
Απολυτίκιον 
Θείας πίστεως, τη φωταυγεία, σκότος έλιπες της ασεβείας, και φωστήρ της αληθείας γεγένησαι ποιμαντικώς γαρ φαιδρύνας τον βίον σου, Κυπριανέ τη αθλήσει δεδόξασαι. Πάτερ Όσιε, τον Κτίστην ημίν ιλέωσαι, ομού συν Ιουστίνη τη Θεόφρονι.

Μεγαλυνάριον
Πλάνης σοφιστείας απολιπών, της θείας σοφίας, ανεδείχθης λαμπρός φωστήρ, και συν Ιουστίνη, Κυπριανέ αθλήσας, της άνω βασιλείας, άμφω έτυχε.

Στις 10.30 το πρωί έγινε η λιτανεία τις Ιεράς εικόνας στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας, με τους πιστούς να ακολουθούν τη λιτανευόμενη εικόνα. 

παρακολουθήστε βίντεο
Μετά το τέλος της Λιτάνευσης , στον αύλειο χώρο της
εκκλησίας , διαβάστηκε η ευχή του Αγίου Κυπριανού και  τελέστηκε 
αγιασμός .
Πολύ καλό θα μας έκανε να μελετούσαμε τον βίον και τις
ευχές του Αγίου Κυπριανού…

Στην εκκλησία του Αγίου Κυπριανού στην περιοχή Βόθωνα , παρουσία πλήθους πιστών,
του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά, των Αντιδημάρχων Μίλτου Ατζαμόγλου, Ειρήνης Γρυπάρη, της Περιφερειακής Συμβούλου Μαρουσούλας Χανιώτη, των Δημοτικών Συμβούλων Ελένης Καλπουρτζή, Τόνιας Ανδρονίκου, Δημήτρη Κοντιζά, Δημήτρη Λαζαρίδη(Δ.Ε)
Μετά το πέρας της λειτουργίας οι οικοδεσπότες Αντώνης και Μαργαρίτα Κουφοπούλου, προσέφεραν στους πιστούς ποτά και τοπικά παραδοσιακά εδέσματα .


Ευχαριστούμε τους οικοδεσπότες
Χρόνια Πολλά και Θεάρεστα
Mykonos Ticker

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Mykonos Monasteries: Αιδεσιμολογιώτατος π. Ματθαίος Χάλαρης «Τα Δώρα της Θείας Χάριτος» – Πρόσκληση σε ομιλία

Πρόσκληση σε ομιλία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Mykonos Monasteries / Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου – Μυκόνου & Δήλου και Καθηγούμενος της...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!