Λαμπρός εορτασμός των Θεοφανείων και της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων στην Ερμούπολη

Related Articles

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και πάνδημη συμμετοχή εορτάσθηκε σε όλα τα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων και τελέσθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων, με επίκεντρο την Πρωτεύουσα των Κυκλάδων και έδρα της Περιφέρειας……..

Ν. Αιγαίου,την Ερμούπολη, όπου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, προ του πέρατος της οποίας απένειμε το Σταυρό της Οσίας Μεθοδίας, μετ’ Ευεργετηρίου Πιττακίου, στον Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Εμμανουήλ Νιώτη.

Εν συνεχεία τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και αμέσως μετά σχηματίστηκε κατά την εκκλησιαστική τάξη Λιτανευτική πομπή, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου της νήσου, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, την οποία ακολούθησαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Παν. Ρήγας, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης κ. Ιω. Δεκαβάλλας, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ.Γ. Πουσσαίος, η Πολιτευτής Κυκλάδων με την Ν.Δ Κατερίνα Μονογυιού εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, του Στρατού, του Ναυτικού, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Κυβερνήτης της τιμητικά και κατόπιν αδείας του Αρχηγού Στόλου προσορμισθείσης στον λιμένα της Ερμούπολης Πυραυλακάτου του Π.Ν.”ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ”, Αξιωματικοί και στελέχη του Λιμεναρχείου Σύρου, Σπουδαστές της Ναυτικής Ακαδημίας Σύρου, μέλη του Λυκείου Ελληνίδων και του Σώματος Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Οδηγών, καθώς και πλήθους πιστού λαού.

 
Στην Πλατεία Κανάρη, επί ευτρεπισμένης εξέδρας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων και της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του προς το
συγκεντρωμένο πλήθος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού εξέφρασε τις
ευχαριστίες του για την αθρόα συμμετοχή του στην παραδοσιακή αυτή
τελετή, ευχήθηκε ο νέος χρόνος να φέρει την ελπίδα και την αισιοδοξία
στις ψυχές των Ελλήνων.
Τον
Τίμιο Σταυρό, κατά το έθος και υπό τα χειροκροτήματα των παρισταμένων,
τους πανηγυρικούς συριγμούς των πλοίων και των σκαφών του Λ.Σ., του
ΝΕΩΡΙΟΥ του ΝΟΣ και των Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Αλιέων, των
επιβατικών πλοίων “BLUE STAR ITHAKI” και “AQUA JUELL” και τις χαρμόσυνες
κωδωνοκρουσίες των Ναών της πόλης, ανέσυρε από την θάλασσα κολυμβητής,
προς τον οποίο ο Σεβασμιώτατος προσέφερε χρυσό επιστήθιο Σταυρό.
Η τελετή απελύθη στην Αίθουσα Τελετών της Ναυτικής Ακαδημίας Σύρου, όπου εναπετέθη ο Τίμιος Σταυρός και εξετέθη προς προσκύνηση.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ιστότοπο της Ι.Μ Σύρου-Μυκόνου κάνοντας κλίκ ΕΔΩ

More on this topic

Advertismentspot_img

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Liturgical music

error: Content is protected !!