Righteous Euthymius the Great: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου στην Μύκονο [Εικόνες]

Related Articles

Την πανίερο μνήμη του Οσίου Ευθυμίου τίμησε μεγαλοπρεπώς το ομώνυμο παρεκκλήσιον στην Χώρα Μυκόνου.

“Εκ ῥαθύμου καρδίας τὴν αίνεσιν, πως προσοίσω ο άθλιος δέδοικα, και υμνήσω τον μέγαν Εὐθύμιον; αλλὰ τούτου θαρρών ταις δεήσεσιν, εν ευθυμίᾳ και σπουδή πολλή, τή ώδῇ εγχειρήσω, και πάσιν εξείπω αυτού την πολιτείαν, και την γέννησιν, και πώς οἱ τούτου γονείς έψαλλον τό, Αλληλούϊα”.

Με την συμπροσευχητική παρουσία Μυκονίων πιστών τελέσθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, η Ακολουθία του ‘Ορθρου και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη της Εορτής του Αγίου Ευθυμίου του Μεγάλου στον ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, ιερουργούντος του, Αρχιερατικού Επιτρόπου Δήλου & Μυκόνου, Αιδεσιμολογιώτατου π. Πέτρου Μαραγκού, συμπλαισούμενος από τον π. Γεώργιο Κουσαθανά.

Απολυτίκιον Ηχος δ’
“Ευφραίνου έρημος η ου τίκτουσα, ευθύμησον η ουκ ωδίνουσα, ότι επλήθυνέ σοι τέκνα, ανὴρ επιθυμιῶν τών του Πνεύματος, ευσεβείᾳ φυτεύσας, εγκρατείᾳ εκθρέψας, εις αρετών τελειότητα. Ταις αυτού ικεσίαις, Χριστὲ ο Θεός, ειρήνευσον την ζωὴν ημών”.

Στο κήρυγμά του ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Πέτρος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Ευθυμίου, ο βίος του οποίου είναι αξιομίμητος ιδιαίτερα στους Μοναχούς. Ονομάστηκε από την Εκκλησία μας Μέγας και για το ασκητικό του βίωμα και για τον αντιαιρετικό του αγώνα.
Καταλήγοντας ο ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Πέτρος ευχήθηκε στον εορτάζοντες.

“Τι κοινὸν Ευθύμιε σοι και τω βίω;
Προς Αγγέλους άπαιρε τους ξένους βίου
Λήξε βίου Ευθύμιος εικάδι ηϋγένειος “

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επακολούθησε κέρασμα, στον περιβάλλουσα πλατεία από τους προνοιάρχες του Παρεκκλησίου.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Θεία Λειτουργία στο εορτάζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ευθυμίου του Μεγάλου στην Χώρα της Μυκόνου!

 

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

St George’s Day 2024: Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου – Πότε πέφτει η γιορτή το 2024

St George's Day 2024 / Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου – Πότε πέφτει η γιορτή το 2024  Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί με αυτό και...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!