Sunday before Holy Cross: Κυριακή προ της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Παναγίας Τουρλιανής (pics & vids)

Related Articles

Θεία Λειτουργία, Κυριακὴ πρὸ της Υψώσεως. Προεόρτια του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

” Σταυρὲ του Χριστού σώσον ημάς τη δυνάμει σου “

Την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022, στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής, τελέσθηκε με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια ο Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αλεξίου Παπαδόπουλου , με την παρουσία ευσεβών Μυκονίων και παραθεριστών οι οποίοι προσήλθαν να συμπροσευχηθούν.

Η σηµερινή Κυριακή αποκαλείται Κυριακή προ της Υψώσεως και αποτελεί µαζί µε την Υψωση του Τιµίου Σταυρού και την Κυριακή µετά την Υψωση που ακολουθεί µία ευκαιρία γιά τους πιστούς χριστιανούς να τιµήσουν τον τίµιο και ζωοποιό Σταυρό και να εµβαθύνουν περισσότερο στο µυστήριο της σταυρικής θυσίας του Κυρίου µας.

Παρακολουθήστε video:

Gospel Reading
The Reading is from the Gospel According to John 3:13-17
Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2022 (Κυριακὴ πρὸ τῆς Ὑψώσεως) – Κατά Ιωάννην Γ΄ 13-17

” Καὶ οὐδεὶς ἀναβέβηκεν εἰς τὸν οὐρανὸν εἰ μὴ ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς, ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ὁ ὤν ἐν τῷ οὐρανῷ. 14 καὶ καθὼς Μωϋσῆς ὕψωσε τὸν ὄφιν ἐν τῇ ἐρήμῳ, οὕτως ὑψωθῆναι δεῖ τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου, 15 ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται ἀλλ’ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον. 16 Οὕτω γὰρ ἠγάπησεν ὁ Θεὸς τὸν κόσμον, ὥστε τὸν υἱὸν αὐτοῦ τὸν μονογενῆ ἔδωκεν, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται ἀλλ’ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον. 17 οὐ γὰρ ἀπέστειλεν ὁ Θεὸς τὸν υἱὸν αὐτοῦ εἰς τὸν κόσμον ἵνα κρίνῃ τὸν κόσμον, ἀλλ’ ἵνα σωθῇ ὁ κόσμος δι’ αὐτοῦ “.

“ΟΥ ΓΑΡ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΙΝΑ ΚΡΙΝΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΣ, ΑΛΛ΄ΙΝΑ ΣΩΘΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙ΄ΑΥΤΟΥ”

Στο σημερινό ευαγγέλιο ο Κύριός µας τονίζει ότι ο καθένας που θα πιστέψει σ’ Αυτόν δεν πρόκειται να χαθεί, αλλά θα του δοθεί από τον φιλάνθρωπο θεό η αιώνιος ζωή. Τα λόγια του Κυρίου είναι σαφή: “Ώστε όποιος πιστεύει σ’ αυτόν να µη χάνεται, αλλά να έχει αιώνια ζωή” (Ιω. 3,16). Το τονίζει θέλοντας να µας δείξει όμως ότι για τη σωτηρία µας δεν αρκεί µόνο η φιλανθρωπία του Θεού και η αγάπη Του αλλά και η δική µας πίστη. Η πίστη είναι το µόνο µέσο που µπορούµε να µεταχειρισθούµε στην πορεία µας προς το Χριστό και είναι βασική προϋπόθεση για τη σωτηρία µας.

Χερουβικός Υμνος – Είσοδος Τιμίων Δώρων

Παρακολουθήστε video:

Η Εκκλησία τοποθέτησε την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους, επειδή θέλει να δείξει στους πιστούς, ότι ο χρόνος τους πρέπει να αξιολογείται με μοναδικό σκοπό τη σωτηρία τους.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αλέξιος στην εξαιρετική του ομιλία αναφέρθηκε στα 100 χρόνια που συμπληρώνονται εφέτος από την Μικρασιατική καταστροφή………

Παρακολουθήστε video:

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ:

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Mammas the Martyr: Η Ιερά Μνήμη του Αγίου Μάμαντος στην Ι.Μ. Παλαιοκάστρου Μυκόνου [Εικόνες & 7 Videos]

Στην Ιερά Μονή Παλαιοκάστρου στην Ανω Μερά Μυκόνου, όπου το κοιμητηριακό παρεκκλήσιο του Αγίου Μάμαντος, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Μυκόνου κ.κ....

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Church of Mykonos: Πάνδημος εορτασμός της μνήμης του Νεομάρτυρα Μανουήλ – Τιμητική Βράβευση της Μυκονιάτικης Αλληλεγγύης [Εικόνες & Videos]

Πλήθος ευσεβών Μυκονιατών και παραθεριστών παρευρέθησαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς επί της Ιεράς μνήμης του Κρήτα...

Liturgical music

Επιτάφιος θρήνος με την Ψαλτική Χορωδία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Επιτάφιος θρήνος με την Ψαλτική Χορωδία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου
error: Content is protected !!