Πανηγυρικός εσπερινός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Μύκονο

Related Articles

Με ξεχωριστή κατάνυξη στο Ιερό και παλαιό Παρεκκλήσιο στη περιοχή Μεσαριά, τελέσθηκε πανηγυρικός εόρτιος εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας, της Σύναξης…..
των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και όλων των επουρανίων Δυνάμεων, από τον Πρωτοπρεσβύτερο και Πρωθιερέα του Μητροπολιτικού Ναού π. Πέτρο Μαραγκό και τον Διάκονο Γεώργιο, με την παρουσία αρκετών φιλάγιων Μυκονιατών.

Απολυτίκιο Ἦχος δ’.

Τῶν οὐρανίωv στρατιῶν Ἀρχιστράτηγοι, δυσωποῦμεv ὑμᾶς ἡμεῖς οἱ ἀνάξιοι, ἵvα ταῖς ὑμῶv δεήσεσι, τειχίσητε ἡμᾶς, σκέπῃ τῶν πτερύγωv, τῆς ἀΰλου ὑμῶν δόξης, φρουροῦvτες ἡμᾶς προσπίπτοντας, ἐκτεvῶς καὶ βοῶντας, Ἐκ τῶν κινδύνων λυτρώσασθε ἡμᾶς, ὡς Ταξιάρχαι τῶν ἄνω Δυνάμεων.

Συγκινητική στιγμή όταν ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Πέτρος Μαραγκός με τον Διάκονο Γεώργιο και το εκκλησίασμα έψαλλαν το κατανυκτικό «Φώς Ιλαρόν……..»

 Παρακολουθήστε video: 

Μνημόνευση ονομάτων ζώντων και προσφιλών προσώπων υπέρ υγείας……

 
Παρακολουθήστε video:  

Στην αγαπητή ακολουθία της Αρτοκλασίας, ο Αιδεσιμολογιώτατος με τον Διάκονο και τούς πιστούς ψάλλουν τον υπέροχο, προσφιλή και γνωστό σε όλους ύμνο, το: «Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν. Οι δεν εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελλατωθήσονται παντός αγαθού….”
Παρακολουθήστε video:
 
Oι πιστοί διανέμουν τον Αγιασμένο Άρτο
Μετά το τέλος του πανηγυρικού εσπερινού και την απόλυση, προσφέρθηκε κέρασμα Μυκονιάτικης παραδοσιακή πανήγυρις με πλούσια εδέσματα, άφθονο κρασί, ποτά και τοπικά γλυκίσματα προς όλους τους πιστούς, από την οικογένεια του Παντελή και της Μαρουλίνας Σταμπουλή.

Τα παλιά πέτρινα κελιά με την παραδοσιακή ασπρισμένη με ασβέστη πέτρα

Για τους Μυκονιάτες τα πανηγύρια είναι τρόπος ζωής, άμεσα συνδεδεμένος με τις παραδόσεις και την ιδιοσυγκρασία τους. Τα περιμένουν με λαχτάρα για να ανταμώσουν μεταξύ τους, να αφήσουν στην άκρη τις έγνοιες, να γλεντήσουν και να μοιραστούν γεύσεις και μυρωδιές που αγαπούν…
Ευχαριστίες στην οικογένεια του Παντελή και Μαρουλίνας Σταμπουλή για την φιλοξενία και του χρόνου με υγεία να γλεντήσουμε πάλι παρέα!! Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά, χαρούμενα, ευλογημένα, ειρηνικά κάτω από τη σκέπη και προστασία των Αρχαγγέλων.
Newsroom mykonosticker.com

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Mykonos Monasteries: Αιδεσιμολογιώτατος π. Ματθαίος Χάλαρης «Τα Δώρα της Θείας Χάριτος» – Πρόσκληση σε ομιλία

Πρόσκληση σε ομιλία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Mykonos Monasteries / Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου – Μυκόνου & Δήλου και Καθηγούμενος της...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!