Συμμετοχή Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου-Μυκόνου στον εορτασμό των 70 χρόνων του ΟΗΕ

Related Articles

Ο καθεδρικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως φωταγωγείται με το μπλε χρώμα του ΟΗΕ, συμμετέχοντας……

στην παγκόσμια εκστρατεία για τα 70 χρόνια του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
Στις 24 Οκτωβρίου 2015, περισσότερα από 150 μνημεία, κτίρια, μουσεία, γέφυρες και άλλα εμβληματικά κτίρια, σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο, θα φωταγωγηθούν με μπλε, το επίσημο χρώμα του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ, για τον εορτασμό της Ημέρας του ΟΗΕ και της 70ης επετείου από την ίδρυσή του..

Μνημεία παγκόσμια φήμης όπως η Όπερα του Σίδνευ, οι μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, το Εμπάϊρ Στέιτ στη Νέα Υόρκη, ο Πύργος της Πίζας, η Πύλη του Αδριανού στην Αθήνα και άλλα εμβληματικά κτίρια, θα φωταγωγηθούν με το μπλε του ΟΗΕ.

Μεγάλη είναι και η συμμετοχή της Ελλάδος στην εκστρατεία, με πολλά κτίρια να φωταγωγούνται στις 24 Οκτωβρίου. Μεταξύ αυτών ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ, ο οποίος θα φωταγωγηθεί το βράδυ της 24ης οκτωβρίου 2015, μετά από πρωτοβουλία της ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΥΡΟΥ σε συνεργασία με το Γραφείο για την Ελλάδα του Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ.

«Είμαι ευγνώμων προς τα κράτη – μέλη που δείχνουν τέτοιο ενθουσιασμό για τον εορτασμό των 70 ετών του ΟΗΕ και για την υποστήριξή τους στην ειρήνη, την ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, και προσέθεσε «Φωτίζοντας τον κόσμο μας μπλε για μια μέρα, μπορούμε να φωτίσουμε τον δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον»!

Ο παγκόσμιος εορτασμός θα ξεκινήσει από την Νέα Ζηλανδία και μετά θα μεταφερθεί την Αυστραλία με τη φωταγώγηση της Όπερας του Σίδνεϋ. Στη συνέχεια, το κύμα του Μπλε του ΟΗΕ θα διασχίσει χώρες και ηπείρους, καθώς μνημεία σε όλο τον κόσμο θα φωταγωγούνται διαδοχικά, συμμετέχοντας στον διεθνή εορτασμό.

«Με τη συμμετοχή μας σε αυτή την εκστρατεία του ΟΗΕ, με τη φωταγώγηση του μεγαλοπρεπούς Καθεδρικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, που οφείλεται στον κ. Αθανάσιο Φώσκολο, τον οποίο και γι’ αυτό ευχαριστούμε, μας δίνεται η μοναδική ευκαιρία να δείξουμε τη δέσμευσή μας στις αρχές του ΟΗΕ για αξιοπρέπεια και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους λαούς», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄.

Η εκστρατεία και οι εκατοντάδες συμμετοχές θα καλυφθούν από τα κοινωνικά δίκτυα του ΟΗΕ, ενώ φωτογραφίες των φωτισμένων κτιρίων θα ανεβούν στο Flickr (http://j.mp/UNBluePhotos) και UNIFEED (http://www.unmultimedia.org/tv/unifeed/). 


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία και τον εορτασμό της 70ης επετείου του ΟΗΕ στο www.un.org/UN70 .
Newsroom mykonosticker.com

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!