Πανελλήνιος Πανηγυρικός Εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά νήσο Τήνο

Related Articles

Προσκυνητές από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο συρρέουν κατά εκατοντάδες στο ιερό νησί της Μεγαλόχαρης, την Τήνο, για τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου……..

Το Ιερό Ίδρυμα, η Διοικούσα αυτό Επιτροπή και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποδέχονται τους προσκυνητές, παρέχοντάς τους κάθε διευκόλυνση στη ιερά αυτή αποδημία τους.
Χθες, στον προ του Ναού της Ευρέσεως αύλιο χώρο και επί ειδικής εξέδρας, τελέσθηκε η τελευταία Παράκληση του Δεκαπενταυγούστου προς τη Θεοτόκο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου & Τήνου κ. Δωροθέου Β΄, με την παρουσία του Δημάρχου Τήνου, και Μελών της Διοικούσας το Ιερό Ίδρυμα Επιτροπής, εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, και πλήθους προσκυνητών.
Σήμερα, και ώρα 7η απογευματινή, στο Μαυσωλείο της «ΕΛΛΗΣ», όπου φυλάσσεται και μέρος της τορπίλης, που βύθισε το ένδοξο και εύδρομο Καταδρομικό στις 15 Αυγούστου 1940, θα τελεσθεί Τρισάγιο και θα κατατεθούν στέφανοι.
Ακολούθως, και περί ώρα 8η εσπερινή, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας θα τελεσθεί ο Μέγας Εόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου & Τήνου κ. Δωροθέου Β΄ και εν συνεχεία Ιερά Παράκληση και Αγρυπνία.
Αύριο, Σάββατο 15 Αυγούστου, το πρωί, θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, μετά το πέρας της οποίας θα λάβει χώρα η πάνδημη λιτάνευση της Αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης, κατά τη διάρκεια της οποίας υπεριπτάμενα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα αποδώσουν τιμές προς τη Θεοτόκο.
Το πρωί, θα αφιχθεί στην ιερά νήσο ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκ. Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον εκπροσωπούντα την Κυβέρνηση Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο και τον Αρχηγό του ΓΕΝ.
Αναμένεται ωσαύτως να αφιχθούν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και εκπρόσωποι των τριών Όπλων.
Άμα τη αφίξει του, ο Εξοχώτατος κ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα ρίψει στέφανο στον υγρό τάφο του Καταδρομικού «ΕΛΛΗ» και ακολούθως θα προσέλθει στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, τελουμένης της Θείας Λειτουργίας.
Στη μαρμάρινη εξέδρα της «Παντανάσσης», όπου θα καταλήξει η Λιτανεία, θα εκφωνηθούν, κατά το έθος, Πανηγυρικοί Λόγοι από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄, τον εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως και Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο και τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Η Θεία Λειτουργία και η Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος θα μεταδοθούν απ’ ευθείας, από την 8η πρωινή μέχρι τη 12η μεσημβρινή, μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού «ΣΚΑḮ», ύστερα από την ολόθυμη αποδοχή σχετικού παρακλητικού αιτήματος προς τον Πρόεδρο του Σταθμού κ. Αλαφούζο, προς τον οποίο οφείλονται ευχαριστίες.
Newsroom mykonosticker.com

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

His Eminence Dorotheos B’: Η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου τιμήθηκε στο ομώνυμο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου

The Holy Hieromartyr Dorotheus / Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε σήμερα το πρωί στο προσωπικό του Παρεκκλήσιο του Αγίου Δωροθέου, στο Καλό Λιβάδι...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

His Eminence Dorotheos B’: Η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου τιμήθηκε στο ομώνυμο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου

The Holy Hieromartyr Dorotheus / Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε σήμερα το πρωί στο προσωπικό του Παρεκκλήσιο του Αγίου Δωροθέου, στο Καλό Λιβάδι...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!