Με λαμπρότητα ο καθαγιασμός των υδάτων στην Μύκονο (Pics-videos)

Related Articles

Μέσα σε ατμόσφαιρα εκκλησιαστικής κατάνυξης, λαμπρότητας αλλά και τσουχτερού κρύου και χιονιού γιορτάστηκαν σήμερα τα Άγια Θεοφάνεια στην Μύκονο και…….

σε όλους τους Ιερούς Ναούς τελέσθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων. 

Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς, και στην συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού από τον Πρωθιερέα του ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Πέτρο Μαραγκό παρουσία πλήθους πιστών που κατέκλυσε τον ιερό ναό παρακολουθώντας την δοξολογία και παίρνοντας στο τέλος τον καθιερωμένο Αγιασμό.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας σχηματίσθηκε πομπή και κατευθύνθηκε στα τρία πηγάγια όπου κατα το έθος τελέστθηκε ο Μεγάλος Αγιασμός απο τον Ιερό Κλήρο και των τριών ενοριών του Νησιού και εν συνεχεία στο Μολαράκι της Καδένας όπου εκεί έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Βασίλειο Τζανιδάκη.

Στους επίσημους εορτασμούς των Θεοφανείων στην Μύκονο παρέστησαν ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της 6ης ΜΣΕΠ, ο Λιμενάρχης και ο Διοικητής της Αστυνομίας.

ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!

Δείτε εικόνες και βίντεο από τον Εορτασμό των Θεοφανείων:
Παρακολουθείστε video:

Παρακολουθείστε video:

Με το άκουσμα του “Εν Ιορδάνη…” έξι τολμηροί έπεσαν στη θάλασσα μετά τη ρίψη του σταυρού στα νερά.
Ο Κώστας Γιαννάκης, ήταν εκείνος που τον έφτασε πρώτος και έπιασε τον σταυρό , καταχειροκροτούμενος από επισήμους και κόσμο.
Παρακολουθείστε video:
 

Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς με τον Κώστα Γιαννάκη.
Καλή Φώτιση να έχουμε!!!
Ι.Μ.Ναός Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου
NewsRoom Mykonos Ticker

More on this topic

Advertismentspot_img

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Liturgical music

error: Content is protected !!