Με λαμπρότητα ο καθαγιασμός των υδάτων στην Μύκονο (Pics-videos)

Related Articles

Μέσα σε ατμόσφαιρα εκκλησιαστικής κατάνυξης, λαμπρότητας αλλά και τσουχτερού κρύου και χιονιού γιορτάστηκαν σήμερα τα Άγια Θεοφάνεια στην Μύκονο και…….

σε όλους τους Ιερούς Ναούς τελέσθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων. 

Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς, και στην συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού από τον Πρωθιερέα του ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Πέτρο Μαραγκό παρουσία πλήθους πιστών που κατέκλυσε τον ιερό ναό παρακολουθώντας την δοξολογία και παίρνοντας στο τέλος τον καθιερωμένο Αγιασμό.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας σχηματίσθηκε πομπή και κατευθύνθηκε στα τρία πηγάγια όπου κατα το έθος τελέστθηκε ο Μεγάλος Αγιασμός απο τον Ιερό Κλήρο και των τριών ενοριών του Νησιού και εν συνεχεία στο Μολαράκι της Καδένας όπου εκεί έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Βασίλειο Τζανιδάκη.

Στους επίσημους εορτασμούς των Θεοφανείων στην Μύκονο παρέστησαν ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της 6ης ΜΣΕΠ, ο Λιμενάρχης και ο Διοικητής της Αστυνομίας.

ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!

Δείτε εικόνες και βίντεο από τον Εορτασμό των Θεοφανείων:
Παρακολουθείστε video:

Παρακολουθείστε video:

Με το άκουσμα του “Εν Ιορδάνη…” έξι τολμηροί έπεσαν στη θάλασσα μετά τη ρίψη του σταυρού στα νερά.
Ο Κώστας Γιαννάκης, ήταν εκείνος που τον έφτασε πρώτος και έπιασε τον σταυρό , καταχειροκροτούμενος από επισήμους και κόσμο.
Παρακολουθείστε video:
 

Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς με τον Κώστα Γιαννάκη.
Καλή Φώτιση να έχουμε!!!
Ι.Μ.Ναός Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου
NewsRoom Mykonos Ticker

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Mykonos Monasteries: Αιδεσιμολογιώτατος π. Ματθαίος Χάλαρης «Τα Δώρα της Θείας Χάριτος» – Πρόσκληση σε ομιλία

Πρόσκληση σε ομιλία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Mykonos Monasteries / Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου – Μυκόνου & Δήλου και Καθηγούμενος της...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!