Συγχαρητήριος επιστολή του Σεβασμιώτατου κ. Δωρόθεου Β’ προς τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών

Related Articles

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ απέστειλε προς ένα έκαστο των επιτυχόντων στις εφετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις την ακόλουθη συγχαρητήριο επιστολή
Αγαπητό μου παιδί
Με πολλή χαρά πληροφορήθηκα την επιτυχία σου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η οποία ανοίγει μία καινούργια προοπτική στη ζωή σου και……..
σηματοδοτεί το μέλλον σου. Ως Επίσκοπος και Πνευματικός σου Πατέρας, σε συγχαίρω από τα βάθη της ψυχής μου και σε καμαρώνω, μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους σου….

Η επιτυχία σου αυτή, που αποτελεί την επιβράβευση των κόπων και των μόχθων σου στη μελέτη, σε τοποθετεί μπροστά σε μία νέα πρόκληση, καθώς πρέπει και πάλι να κοπιάσεις για την οικοδόμηση της επιστημονικής και επαγγελματικής σου προσωπικότητας για να μπορέσεις αύριο να αναλάβεις ρόλο υπεύθυνο, αναμορφωτικό και ηγετικό στην κοινωνία μας.

Σου εύχομαι ολόψυχα, η φοιτητική σου περίοδος να είναι γεμάτη από γόνιμες και καρποφόρες προσπάθειες και επιτυχίες.

Μη ξεχνάς, όμως, ότι βασική προϋπόθεση για να ΄ρθουν οι επιτυχίες στη ζωή μας, είναι η ευλογία του Θεού και ο θείος φωτισμός.

Φρόντισε να έχεις πάντοτε κοντά σου αυτά τα δύο παντοδύναμα στοιχεία, να ζεις κοντά στο Θεό, και τότε τίποτα δεν θα μπορεί να σε βλάψει ή να σε φοβίσει!

Και να ξέρεις ότι σε κάθε δύσκολη περίπτωση της φοιτητικής ζωής θα έχεις πάντοτε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση τη δική μου, αλλά και της Τοπικής μας Εκκλησίας, που θα σου εξασφαλίζει ένα υπήνεμο λιμάνι, γεμάτο αγάπη και στοργή.

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Mykonos Monasteries: Αιδεσιμολογιώτατος π. Ματθαίος Χάλαρης «Τα Δώρα της Θείας Χάριτος» – Πρόσκληση σε ομιλία

Πρόσκληση σε ομιλία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Mykonos Monasteries / Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου – Μυκόνου & Δήλου και Καθηγούμενος της...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!