Ο Μητροπολίτης μας Δωρόθεος στην εκπομή “Πρωινό MEGA” (Video)

Related Articles

Του Αιμίλιου Πολυγένη
Καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή “Πρωινό MEGΑ” ήταν σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρομενος στην Μητρόπολή του, μεταξύ άλλων τόνισε: “Η Μητρόπολη Σύρου είναι η πιο πολυνησιακή εκκλησιαστική Επαρχία της Ορθοδοξίας.”…..

“Είναι δυσκολοπεριόδευτη, δυσκολοποίμαντη, δυσκολοδιοίκητη, αλλά μια πολύ ωραία και εξαίσια επαρχία, με πολύ χαριτωμένους ανθρώπους οι οποίοι εκτιμούν, αγαπούν και τιμούν αυτό που κάνεις”, πρόσθεσε ο κ. Δωρόθεος.

Ο Μητροπολίτης Σύρου αναφέρθηκε και στο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και της Εκκλησίας, καθώς και στα πακέτα τροφίμων που διανέμονται σε 360 σε οικογένεις των νησιών.

Ακόμη αναφέρθηκε στις σχέσεις με τους Καθολικούς στην Επαρχία του, καθώς και στην προσέλευση των νέων στην Τήνο για να προσκυνήσουν το ιερό εικόνισμα της Μεγαλόχαρης.

“Είναι μεγάλη ευλογία του Θεού το ιερό εικόνισμα της Παναγίας στην πατρίδα μας”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σύρου.

Δείτε Video

https://www.youtube.com/watch?v=5I1mkKbIgJw
Πηγή: romfea.gr

NewsRoom Mykonos Ticker

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Mykonos Monasteries: Αιδεσιμολογιώτατος π. Ματθαίος Χάλαρης «Τα Δώρα της Θείας Χάριτος» – Πρόσκληση σε ομιλία

Πρόσκληση σε ομιλία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Mykonos Monasteries / Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου – Μυκόνου & Δήλου και Καθηγούμενος της...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!