Λαμπρό πανηγύρι της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού του “Μάστορα” στη Μύκονο (Φωτο-Video)

Related Articles

«Σταυρός ο φύλαξ πάσης της οικουμένης, Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας…»
Με την ευλογία και την χάρη του Πανάγαθου Θεού και με μεγάλη συμμετοχή πιστών πανηγυρίστηκε κι εφέτος η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στο εορτάζον και Πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του “Μάστορα” στη Μύκονο…

Παρακολουθείστε video
Την κυριώνυμη ημέρα της Πανηγύρης, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία ενώ μετά το τέλος της, η περιφορά του Τιμίου Σταυρού και η τελετή της Υψώσεως του Σταυρού απο τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Πέτρο Μαραγκό στο κατάμεστο απο ευσεβείς Μυκονιάτες αλλά και παραθεριστές Ιερό Παρεκκλήσιο.
Παρακολουθείστε video

Ο Μέγας Άγιος της Εκκλησίας μας Αθανάσιος λέει: «Σημείο πιστών ο Σταυρός και φόβος δαιμόνων, τω σημείω του Σταυρού πάσα μαγεία παύεται».

 

“Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ εκουσίως, τη επωνύμω σου καινή πολιτεία, τους οικτιρμούς σου δώρησαι, Χριστέ ο Θεός, εύφρανον εν τη δυνάμει σου, τους πιστούς……”

Παρακολουθείστε video

Οι Πιστοί κατέκλυσαν το Ιερό Παρεκκλήσιο προκειμένου να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό και να αντλήσουν δύναμη και χάρη ουράνια από αυτόν.

Στο Θείο Κήρυγμά του ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Μαραγκός ανέφερε τη σημασία του Τιμίου Σταυρού στη ζωή των Χριστιανών….

Μετά την τελετή της Υψώσεως, μια συγκινιτική στιγμή για όλους,οι Πιστοί πήραν μαζί τους Αγιασμό και κλώνους βασιλικού ως ευλογία και να τους εναποθέσουν στα εικονίσματα ως ελιξίριο κατά του κακού.


Μετά το τέλος της ακολουθίας οι πιστοί διανέμουν το Αντίδωρο και τον Αγιασμένο Άρτο .

Μετά την απόλυση, προσφέρθηκε εόρτιο κέρασμα στους πιστούς με ποτά και τοπικά παραδοσιακά γλυκίσματα ……

Ακολούθησε νηστίσιμη Μυκονιάτικη πανήγυρι με πλούσια εδέσματα, άφθονο κρασί και παραδοσιακή μουσική μέχρι εσπέρας σ’ όλο το εκκλησίασμα από την οικογένεια του Σπύρου και της Φλώρας Ξυδάκη.

Παρακολουθείστε video
Παρακολουθείστε video
Παρακολουθείστε video

Ευχαριστούμε την Οικογένεια του Σπύρου και της Φλώρας Ξυδάκη για την Φιλοξενεία.
Χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαιτέρως στους εορτάζοντας και στις εορτάζουσες.
Η δύναμις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού είη μετά πάντων ημών. Αμήν.
Mykonos Ticker

More on this topic

Advertismentspot_img

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Liturgical music

error: Content is protected !!