Το Ανώτερο Κατηχητικό Σχολείο της Μυκόνου στην Κεφαλονιά και Ιθάκη

Related Articles

Με ιδιαίτερη επιτυχία έγινε και εφέτος η εορταστική λήξη των μαθημάτων του Μέσου και του Ανώτερου Κατηχητικού μας Σχολείου με την προσκυνηματική εκδρομή των παιδιών μας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Πατέρα μας κ. Δωροθέου Β’, από την Κυριακή 16 έως και την Πέμπτη 20 Ιουνίου, τριάντα μαθητές μας πέρασαν……..
πέντε μέρες ξεγνοιασιάς και πνευματικής αναψυχής. Είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, να λειτουργηθούν, να ψάλλουν και να μεταλάβουν τα Άχραντα Μυστήρια στην Θ. Λειτουργία που τελέσαμε στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου.

Να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα του νησιού, στα προϊστορικά σπήλαια, στο εργοστάσιο παραγωγής του Κεφαλλονίτικου κρασιού καθώς και να επισκεφθούν την όμορφη Ιθάκη.

Την τελευταία βραδιά της παραμονής μας στο νησί, είχαμε την χαρά να μας επισκεφθεί ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γεράσιμος Φωκάς, Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρ. Κεφαλληνίας και με λόγους αγάπης να ομιλήσει στα παιδιά μας, μεταφέροντας και τις ευχές του Σεβ. Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνος.

Την ευθύνη για την διοργάνωση της εκδρομής είχε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, συμπαραστατούμενος από τον Διάκονο Γεώργιο Κουσαθανά και τον κ. Στέλιο Μπρίγγο. Μέρος των εξόδων της εκδρομής καλύφθηκαν από τις δραστηριότητες των παιδιών μας, κάλαντα, ημερολόγια κλπ.    

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Mykonos Monasteries: Αιδεσιμολογιώτατος π. Ματθαίος Χάλαρης «Τα Δώρα της Θείας Χάριτος» – Πρόσκληση σε ομιλία

Πρόσκληση σε ομιλία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Mykonos Monasteries / Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου – Μυκόνου & Δήλου και Καθηγούμενος της...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!