Το Κατώτερο Κατηχητικό Σχολείο Μυκόνου στήν Άνδρο

Related Articles

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β’, πενήντα μαθητές των Κατώτερων Κατηχητικών Σχολείων της Χώρας και της Άνω Μεράς Μυκόνου, συνοδευόμενοι από τους Κατηχητές τους, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη, Ιεροδιάκονο Γεώργιο Κουσαθανά, και τον κ. Δημήτριο Ασημομύτη, επισκέφθηκαν την νήσο Άνδρο……..

Πρώτος σταθμός και προσκύνημά των μαθητών μας ήταν στην Ιερά και πολυαιώνια Μονή του Αγίου Νικολάου, όπου ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Δωρόθεος Θεμελής με λόγους αγάπης υποδέχθηκε τους μαθητές μας και τους συνοδούς τους και ομίλησε για την Ιερά Μονή.
Αμέσως μετά το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας, όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Μονή από τον π. Χερουβείμ.

Στην Χώρα της Άνδρου επισκεφθήκαμε τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Θεοσκεπάστου και ο εφημέριος του Ναού π. Μιχαήλ Καλαμπούκης μας ξενάγησε στο Ναό.

Τελευταίος σταθμός μας μετά την Χώρα ήταν το όμορφο Μπατσί, όπου μας υποδέχθηκε με αγάπη ο εφημέριος του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου, Πρωτοπρ. Νικόλαος Ζαχαρώδης και ο Αρχιμ. Αντώνιος Χορευτής, εφημέριος Αγίου Νικολάου Κορθίου.

Στο Μπατσί οι μαθητές μας παρέλαβαν τα αναμνηστικά για την συμμετοχή τους στο λήξαν Κατηχητικό έτος, από τον πατέρα Πέτρο Μαραγκό, ο οποίος στην σύντομη προσλαλιά του, ευχαρίστησε τα παιδιά για την παρουσία τους, μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Πατέρα μας κ. Δωροθέου Β’.

Ευχαρίστησε τους Συνεργάτες του στην Κατηχητική Διακονία της Μυκόνου, τον π. Εμμανουήλ, τον Διάκονο Γεώργιο και τον κ. Δημ. Ασημομύτη, και παρότρυνε τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στο Κατηχητικό Σχολείο. Ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση με τα παιδιά τον Οκτώβρη.
Η εορταστική λήξη των μαθημάτων του Μέσου και του Ανώτερου Κατηχητικού Σχολείου θα γίνει την επομένη εβδομάδα στην Κεφαλονιά.

More on this topic

Advertismentspot_img

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Liturgical music

error: Content is protected !!