Onomastico di Sua Eminenza Dorotheos B’- In molti anni, Panagioskepasta e Karpofora

articoli Correlati

Il metropolita Dorotheos B’ celebra l'onomastico / Oggi guida le denominazioni, festa del Santo Ieromartire Doroteo di Tiro, il Reverendo Metropolita di Syros e Mykonos Mr. Doroteo II.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Ermoupolis, τελέσθηκε σήμερα το πρωί, επί τη εορτή της Παναγίας Τριάδος και τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Vescovo di Tiro, προσωπικού προστάτου κληρωθέντος του Σεβασμιωτάτου κ. Dorotheou B, Divina Liturgia del Triarcato, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Dorotheou B, συνιερουργούντων αυτώ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Constantiou, Εφημερίων από τη Σύρο, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, και με την παρουσία Εκπροσώπου του ΡΚαθολικού Επισκόπου κ. Πέτρου, της Βουλευτού Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας κας Αικατ. Monogyo , του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. C. Leontarite, del Consigliere Regionale Sig.. Δαδάου, του Δημάρχου Σύρου- Ermopoli Mr.. Nick. Λειβαδάρα, Αντιδημάρχων, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Σύρου, του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολιτεύσεως στο Δήμο, Consiglieri regionali e comunali, της Προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης, Εκπροσώπου του Διοικητού της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, του Λιμενάρχη Σύρου κ. Βαμβακούση, των Προϊσταμένων των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και του Τάγματος Εθνοφυλακής, του Διοικητή της Ναυτικής Ακαδημίας, του Υποδιοικητή της Ναυτικής Βάσης Αγκαθωπών, του Διοικητού της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού, του Προέδρου και Μελών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Mr.. Εξαδάκτυλου, της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, του Προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Χαρίτου, del Presidente della Fraternità degli Anomeriti di Mykonos, του Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών κ. Βαφία, Εκπαιδευτικών, και πλήθους πιστών πιστών από τη Σύρο και τη Μύκονο.

La parola divina predicata in modo istruttivo, θεολογικώτατα και παραστατικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Teologo, ο οποίος υπογράμμισε ότι την Πεντηκοστή εορτάζουμε την αποκάλυψη δύο Μυστηρίων:

Πρώτον, του Μυστηρίου της Θεοφανείας της Αγίας Τριάδος, με την εμφάνιση του Πατρός, υπό την μορφήν του πυρός, του Υιού, υπό την μορφή των γλωσσών, και του Αγίου Πνεύματος, υπό την μορφή της βιαίας πνοής.

Δεύτερον, του Μυστηρίου της Εκκλησίας, την Οποία συνέχει η Αγία Τριάδα και η Οποία αποτελεί την ταμειούχο των δωρεών του Αγίου Πνεύματος, είναι το Σώμα του Χριστού, μέλη του Οποίου είμεθα όλοι οι πιστοί, αγιαζόμεθα και σωζόμεθα εν αυτώ.

Προσέθεσε δε οι διάκονοι των Μυστηρίων Της είναι οι Κληρικοί, οι οποίοι συνεχίζουν ανά τους αιώνες το απολυτρωτικό έργο των Αποστόλων, διάδοχοι των οποίων είναι οι Επίσκοποι, που αποτελούν το σύνδεσμο των κατά τόπους πιστών με την Οικουμενική Εκκλησία και θυσιάζονται υπέρ της Αληθείας, όπως ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Ιερομάρτυς Δωρόθεος.

«Γι’ αυτό, Ha aggiunto, «ήρθαμε από την Μακεδονία για να τιμήσουμε σήμερα την ονοματική εορτή του Σεβασμιωτάτου κ. Dorotheou B’ , διότι η εορτή ενός Επισκόπου είναι εορτή συμαπάσης της Εκκλησίας»!

Αφού δε υπεγράμμισε τη σημασία των πνευματικών μεταξύ των Επισκόπων πνευματικών δεσμών, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο κ. l'inaugurazione del busto del beato Gerarca da parte sua’ έτη πολλά και λαμπρά!

fine, Sua Eminenza il Sig. Dorotheos B’ ευχαρίστησε με λόγους αγάπης τους προσελθόντας Αρχιερείς, τον ακρίτα, όπως είπε Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολογο, με τον οποίο τους συνδέει η μορφή του μεγάλου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης, τους Ιερείς της Σύρου και από τα άλλα νησιά και περιοχές της Ελλάδος, τους Εφημερίους του Ναού, τους Ιεροψάλτες και τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης και Κοινωνικής Δικτύωσης και την περιφερειακή τηλεόραση TV SYROS.

Successivamente, Sua Eminenza il Sig. Δωρόθεος Β΄ εδέχθη τις ευχές των παρισταμένων, προς τους οποίους διένειμε, μαζί με το αντίδωρο, γλυκίσματα!

visualizzare le immagini:

 

Maggiori informazioni su questo argomento

pubblicità

Reverendo Doroteo II

Domenica dell'Ortodossia: Brillante celebrazione della domenica dell'Ortodossia all'I.M.N. della Grande Vergine Maria di Mykonos

Domenica dell'Ortodossia / A Mykonos è stata celebrata con splendore la Domenica dell'Ortodossia, che commemora la Restaurazione delle Sacre Icone e la....

Con riverenza e devozione

Domenica dell'Ortodossia: Brillante celebrazione della domenica dell'Ortodossia all'I.M.N. della Grande Vergine Maria di Mykonos

Domenica dell'Ortodossia / A Mykonos è stata celebrata con splendore la Domenica dell'Ortodossia, che commemora la Restaurazione delle Sacre Icone e la....

musica liturgica

Domenica di Pasqua Vespri di Agape: I versi della Pasqua nell'I.M.N di Megali Panagia [video]

La danza dei Sacerdoti di Mykonos canta i versi della Pasqua: "Giorno della Resurrezione, rallegra i popoli, Pasqua del Signore, Pasqua dalla morte alla vita, e...
errore: Il contenuto è protetto !!