Church of Mykonos: Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου, στην παραλία Μερχιά [εικόνες & videos]

Related Articles

Church of Mykonos / Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στην παραλία Μερχιάς Μυκόνου, της οικογένειας Φραντζέσκας Κουνάνη, το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023.

Τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας, σε κλίμα συγκίνησης και θρησκευτικής κατάνυξης, τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου – Μυκόνου & Δήλου και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής π. Αλέξιος Παπαδόπουλος, με την συμπροσευχητική παρουσία Μυκονίων πιστών και Παραθεριστών.

Στο τέλος του Όρθρου ο Πανοσιολογιώτατος π. Αλέξιος, τέλεσε την Ακολουθία της Αρτοκλασίας
Παρακολουθήστε video:

Ευαγγέλιο – Gospel Reading
Παρακολουθήστε video:

Είσοδος Τίμιων Δώρων
O Χερουβικὸς ύμνος

“Οι τὰ Χερουβεὶμ μυστικως εικονίζοντες, και τη ζωοποιώ Τριάδι τον τρισάγιον ύμνον προσάδοντες, πάσαν τὴν βιωτικὴν αποθώμεθα μέριμναν, ώς τὸν Βασιλέα των όλων υποδεξόμενοι, ταις αγγελικαίς αοράτως δορυφορούμενον τάξεσιν”. Αλληλούϊα………..
Παρακολουθήστε video:

Η κτήτωρ του παρεκκλησίου και πρόεδρος της Αδελφότητας Ανωμεριτών Φραντζέσκα Κουνάνη, ανέγνωσε το Σύμβολο της Πίστεως και την Υποδειγματική προσευχή.
Παρακολουθήστε video:

Τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας απέδωσε ο Ιεροδιάκονος της Ιεράς Μονής, Φιλάρετος Αδαμίδης.

Προ της Απολύσεως, ο Πανοσιολογιώτατος τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Πετρούλας και Δημητρίου Κουνάνη.

Αμέσως μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας μοιράσθηκε αντίδωρο και άρτος στους πιστούς και αντάλλαξαν ευχές. Στη συνέχεια οι κτήτορες του ναού, πρόσφεραν καρδιακό κέρασμα με νόστιμα εδέσματα, στο “Κελί” και στον αύλειο χώρο του Ναού.

Το φερώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο ανηγέρθη το έτος 1994, δαπάναις Πετρούλας και Δημητρίου Κουνάνη. Τα θυρανοίξια αυτού έγιναν την επόμενη χρονιά από τον τότε Αρχιμανδρίτη, σημερινό Σεβασμιώτατο, Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου, κ. Δωρόθεο Β´. Τα παιδιά των κεκοιμημένων κτητόρων, Βασίλης και Φραντζέσκα Κουνάνη συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση.

Θερμές Ευχαριστίες στον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Άνω Μεράς Μυκόνου, Πανοσιολογιώτατο, π. Αλέξιο Παπαδόπουλο, για την κατανυκτική Θεία Λειτουργία και τα Ιερά Μνημόσυνα των γονέων μας, καθώς και τον Ιεροδιάκονο Φιλάρετο.

Ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες, με ιδιαίτερη μνεία, στους συνεχιστές και θεματοφύλακες της μακράς και ισχυρής παράδοσης των Μυκονιατών και προς όλους, όσοι συνέβαλαν στην Θεία Λειτουργία.

Ακολουθούν εικόνες από την Θεία λειτουργία και το τοπίο:

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

His Eminence Dorotheos B’: Το Σάββατο 27/4, η επάνοδος της Αγίας Εικόνας Παναγίας Τουρλιανής, κατά το έθος, στην ομώνυμη Ιερά Μονή

Γνωστοποιείται στους ευσεβείς Μυκονίους και επισκέπτες της Μυκόνου, ότι το Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 και 08:00 π.μ, στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, Χώρας...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Mykonos St George’s Day: Πανηγυρικός εσπερινός Αγίου Γεωργίου στα 3 Πηγάδια Χώρας Μυκόνου [εικόνες+ videos]

Ἐχθροὺς ὁ τέμνων Γεώργιος ἐν μάχαις, Ἑκὼν παρ' ἐχθρῶν τέμνεται διὰ ξίφους. Ἦρε Γεωργίου τρίτῃ εἰκάδι αὐχένα χαλκός. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!