The Holy Light arrived in Mykonos: Με λαμπρότητα έγινε η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Μύκονο (εικόνες & videos)

Related Articles

The arrival of the Holy Light at Mykonos airport
Holy Fire Lands In Mykonos / Το βράδυ του Μ. Σαββάτου με ειδική πτήση της SKY, προς περιοχές του Αιγαίου, που προσγειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10.05’ στο αεροδρόμιο «Μαντώ Μαυρογένη» έφτασε από την Αθήνα το αναστάσιμο Άγιο Φώς.
  Δείτε βίντεο / Αφιξη αεροσκάφους

Στο αεροδρόμιο, σε μια λιτή τελετή, με συγκινητικό αλλά και ενθουσιαστικό Αναστάσιμο Κλίμα, το Ανέσπερο Φώς υποδέχθηκε με θρησκευτική ευλάβεια, ο Αρχιερατικός επίτροπος Δήλου και Μυκόνου Αιδεσιμολογιώτατος π. Πέτρος Μαραγκός.
Από το αεροσκάφος μέχρι την αίθουσα των Αφίξεων του αεροδρομίου στρώθηκε κόκκινο χαλί και άγημα αποτελούμενο από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων απέδωσε τιμές.
Εν συνέχεια στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου αντιπροσωπείες Ενοριών και των Μονών παρέλαβαν το Άγιο Φως, για την τελετή της Ανάστασης, αλλά ευσεβείς πιστοί που έσπευσαν στο αεροδρόμιο.
Δείτε βίντεο / Αφιξης -Παράδοση Αγίου Φωτός

Παρόντες στην κατανυκτική τελετή υποδοχής ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Αντιδήμαρχος Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, ο Διοικητής της 6ης ΜΣΕΠ Γκίνης Νικόλαος, ο Λιμενάρχης Μυκόνου Κτενάς Μιχαήλ, Αξιωματικοί του Λ.Σ, ο Διοικητής της Υποδ/νσης Αστυνομίας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Λιμενικού, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ρουσουνέλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φραντζέσκος Βιγλιάρης, Αντώνης Κουσαθανάς, Σπύρος Αποστόλου,Τώνια Ανδρόνικου, Ελένη Κονιζά, Χρήστος Βερώνης, Σταύρος Γρύμπλας, Σάκης Αγορογιάννης, Ειρήνη Γρυπάρη, Δημήτρης Λαζαρίδης, Πέτρος Σταυρακόπουλος,  εκπρόσωποι Φορέων του νησιού και ευσεβείς Μυκονιάτες.

Το έθιμο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός με αεροσκάφος από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα ξεκίνησε το 1988 με πρωτοβουλία ενός ταξιδιωτικού γραφείου. Το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο συνέχιζε κάθε χρόνο να μεταφέρει το Άγιο Φώς στην Αθήνα, μέχρι και το 2002. Έκτοτε το έθιμο αυτό ανέλαβε να συνεχίσει το υπ. Εξωτερικών, που από το 2003 μέχρι σήμερα μεταφέρει το Άγιο Φώς.

Το Mykonos Ticker Media Group και οι συνεργάτες του σας εύχονται Καλή Ανάσταση και Χαρούμενο Πάσχα!

Εικόνες από την άφιξη του Αγίου Φωτός:

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

St George’s Day 2024: Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου – Πότε πέφτει η γιορτή το 2024

St George's Day 2024 / Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου – Πότε πέφτει η γιορτή το 2024  Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί με αυτό και...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!