Sunday of the Holy Cross: Γ’ Κυριακή των Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως «Αβιόλας» στον Ι.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς [Εικόνες & Videos]

Related Articles

«Κύριε όπλον κατά του διαβόλου τον Σταυρόν Σου ημίν δέδωκας, φρίττει γαρ και τρέμει…»

Sunday of the Holy Cross / Την δόξα της Εκκλησίας και το σύμβολο νίκης της Ζωής επί του θανάτου, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας, τίμησε την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως «Αβιόλας», 19 Μαρτίου 2023, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Μεγάλης Παναγιάς, στην Χώρα Μυκόνου.
Την Ορθρο και εν συνεχεία την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Πέτρος Μαραγκός, συλλειτουργούντος του πρεσβύτερου π. Γεώργιου Κουσαθανά με την συπροσευτχητική παρουσία Μυκονίων Πιστών.

«Κύριε όπλον κατά του διαβόλου τον Σταυρόν Σου ημίν δέδωκας, φρίττει γαρ και τρέμει, μη φέρων καθοράν αυτού την δύναμιν» και «Νυν εμφανιζόμενος ο Σταυρός, δύναμιν παρέχη εν τω μέσω των νηστειών, τοις το θείον σκάμμα, ανύουσι προθύμως΄ αυτόν μετ ‘ ευάβείας , κατασπαζόμεθα ».

Gospel Reading
The Reading is from the Gospel According to Mark 8:34-38; 9:1
Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, Κατά Μάρκον Η’ 34-38, Θ’ 1
Παρακολουθήστε video:

Στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας ο Κύριος μας μας καλεί να σηκώσουμε τον δικό μας σταυρό και να τον ακολουθήσουμε. Σύμφωνα με το Συναξάρι, η εκκλησία μας ώρισε στο μέσον της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής την προσκύνηση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, ώστε εμείς οι Χριστιανοί που διανύουμε τον σταυρικό αγώνα της νηστείας και της εγκράτειας να παίρνουμε δύναμη από αυτόν.

The Great Entrance / Η Μεγάλη Είσοδος – The Cherubic Hymn / Το Χερουβικόν
Παρακολουθήστε video:

Προ του τέλους της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργία κατά το τυπικό, τελέσθηκε η λιτάνευση και η ακολουθία Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, παρουσία πλήθους ευσεβών Μυκονίων, οι οποίοι με αισθήματα κατανύξεως, παρέστησαν για να προσκυνήσουν και να λάβουν την Χάρη και την Ευλογία του Σταυρού του Κυρίου μας.

«Νυν εμφανιζόμενος ο Σταυρός, δύναμιν παρέχη εν τω μέσω των νηστειών, τοις το θείον σκάμμα, ανύουσι προθύμως ΄ αυτόν μετ ‘ ευάβείας , κατασπαζόμεθα ».

Παρακολουθήστε video:

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Αντιπεριφρειάρχης Στέλιος Μπρίγγος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αντώνης Κουσαθανάς, Σπύρος Αποστόλου και πλήθος ευσεβών Μυκονίων πιστών.

 

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

St George’s Day 2024: Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου – Πότε πέφτει η γιορτή το 2024

St George's Day 2024 / Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου – Πότε πέφτει η γιορτή το 2024  Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί με αυτό και...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!