Isidore of Pelusium: Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου, στα Χάλαρα Μυκόνου

Related Articles

Με την δέουσα ιεροπρέπεια πανηγυρίστηκε η εορτή του Οσίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου στη Μύκονο και συγκεκριμένα στο φερώνυμο γραφικό εξωκλήσι στην περιοχή Χάλαρα.

Ο Αγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης

  • Ο συγκεράσας την εν Χριστώ άσκηση με τη ζωντανή θεολογία σοφός διδάσκαλος και πνευματικός καθοδηγητής της Αιγύπτου
  • Ο «ἱερατικῆς καί ἀσκητικῆς πολιτείας κανών»
  • Ο «ἀγγελικόν ἄντικρυς μετελθών βίον»

Το εσπέρας της Παρασκευής προς Σάββατο, 03-04 Φεβρουαρίου 2023, στις 19.00, παραμονή της εορτής, ετελέσθη πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Δήλου και Μυκόνου Αιδεσιμολογιώτατο π. Πέτρο Μαραγκό, πλαισιούμενος από τον πρεσβύτερο π. Γεώργιο Κουσαθανά ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ευσεβείς Μυκόνιοι, παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά, του δημοτικού συμβούλου Αντώνη Κουσαθανά και πλήθους πιστών.Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε κέρασμα με παραδοσιακή δοχή.

Ἐν σοί Πάτερ ἀκριβώς διεσώθη τό κατ᾽ εἰκόνα· λαβών γάρ τόν σταυρόν, ηκολούθησας τω Χριστώ, και πράττων εδίδασκες, υπεροράν μέν σαρκός, παρέρχεται γάρ· επιμελείσθαι δε ψυχῆς, πράγματος αθανάτoυ· διό και μετά Αγγέλων συναγάλλεται, Οσιε Ισίδωρε το πνεῦμά σου.

Την κυριώνυμο ημέρα, Σάββατο 04 Φεβρουαρίου 2023, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Δήλου και Μυκόνου Αιδεσιμολογιώτατου π. Πέτρου Μαραγκού, πλαισιούμενος από τον πρεσβύτερο π. Γεώργιο Κουσαθανά ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ευσεβείς Μυκόνιοι.

Ἀπολυτίκιον Ήχος δ’.
Σοφία κοσμούμενος, παντοδαπεί ευκλεώς, τοις Αόγοις εκόσμησας, την Εκκλησίαν Χρίστου, Ισίδωρε Όσιε, συ γαρ δι’ εγκράτειας, σεαυτόν εκκαθάρας, πράξει και θεωρία, διαλάμπεις εν κοσμώ, δι’ ων μυσταγωγούμεθα, Πάτερ τα κρείττονα.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Δείτε εικόνες από τον Πανηγυρικό Εσπερινό:

Δείτε εικόνες από την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία:

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

St George’s Day 2024: Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου – Πότε πέφτει η γιορτή το 2024

St George's Day 2024 / Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου – Πότε πέφτει η γιορτή το 2024  Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί με αυτό και...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!