New Year 2022 greetings / Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος:«Ντυθείτε με την αγάπη, η οποία είναι ο σύνδεσμος της τελειότητας»

Related Articles

«Ντυθείτε με την αγάπη, η οποία είναι ο σύνδεσμος της τελειότητας», προτρέπει στην αρχιεπισκοπική εγκύκλιό του για το νέο έτος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, επικαλούμενος την έκκληση του Αποστόλου Παύλου στους Κολασσαείς χριστιανούς.

Αναλυτικότερα, η αρχιεπισκοπική εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής:

Ενδύσασθε ουν επί πάσι δε τούτοις την αγάπην, ήτις έστι σύνδεσμος της τελειότητος (Κολοσσαείς 3:12,14)

Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Ας υποδεχθούμε το νέο έτος 2022, το εκατοστό έτος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με την ελπίδα και την πίστη ότι θα έρθει και η ανακαίνισή μας εν Χριστώ. Διανύσαμε το παρελθόν έτος με πολλές επιτυχίες, παρά τα εμπόδια από τη συνεχιζόμενη πανδημία. Το σημαντικότερο γεγονός ήταν ασφαλώς η Αποστολική Επίσκεψη της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. κ Βαρθολομαίου, υπήρξαν όμως και άλλα αξιοσημείωτα γεγονότα.

Συναντηθήκαμε και πάλι προσευχόμενοι για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας με τον Κύριο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Ξεκινήσαμε τη δράση μας στον Ι. Ναό και Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου με την πρώτη επίσημη συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις μνήμης της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου, φωταγωγώντας τον Ναό με τον χαρακτηριστικό του φωτισμό εκ των έσω, για να τιμήσουμε την 20ή επέτειο της καταστροφής. Είδαμε και πάλι να γίνονται τα μαθήματα με φυσική παρουσία στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, ενώ όλοι οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι της Αμερικής συναντηθήκαμε τον περασμένο Οκτώβριο για πρώτη φορά μετά την πανδημία. Όλα αυτά τα γεγονότα μας έδωσαν την αίσθηση της αισιοδοξίας ότι επιστρέφουμε στην προ της πανδημίας πραγματικότητα, αλλά καταλάβαμε τελικά ότι δεν έχει φθάσει εκείνη η ώρα. Πρέπει να εξακολουθήσουμε να επιδεικνύουμε σύνεση και προσοχή, ώστε να προφυλάξουμε τον πλησίον μας με την ίδια φροντίδα, με την οποία προφυλάσσουμε τον εαυτό μας.

Για τον λόγο αυτό σας παρακαλώ να δώσετε προσοχή στην έκκληση του Αποστόλου Παύλου στους Κολασσαείς χριστιανούς: ντυθείτε με την αγάπη, η οποία είναι ο σύνδεσμος της τελειότητας, την οποία επιθυμεί ο Θεός για την Εκκλησία του. Ιδιαιτέρως το έτος αυτό της εκατονταετίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ως ιδρύματος και επαρχίας του Σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως, η καλλιέργεια της ειλικρινούς και γνήσιας αγάπης μεταξύ μας είναι ο καλύτερος τρόπος για την τελειοποίηση των δεσμών της ενότητας σε όλη την Αμερική.

Εισερχόμενοι, λοιπόν, στο νέο έτος 2022, ας ανανεώσουμε την ευγνωμοσύνη μας στο πολύτιμο θείο δώρο της ενότητας, και ας γιορτάσουμε την επέτειο της εκατονταετίας της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής με αγάπη προς αλλήλους και προς κάθε έκφραση της θείας δημιουργίας.

Με πατρική αγάπη εν Χριστώ

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Mykonos Monasteries: Αιδεσιμολογιώτατος π. Ματθαίος Χάλαρης «Τα Δώρα της Θείας Χάριτος» – Πρόσκληση σε ομιλία

Πρόσκληση σε ομιλία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Mykonos Monasteries / Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου – Μυκόνου & Δήλου και Καθηγούμενος της...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!