Ecumenical Patriarch: Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Related Articles

«Η ενότητα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στους δημοσιογράφους, ο οποίος υποδέχθηκε σε θερμό κλίμα, στο γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή, τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Οι δύο ιεράρχες συζήτησαν θέματα που αφορούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, μεταξύ των οποίων η αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Ελλαδική Εκκλησία.

«Εύχομαι και παρακαλώ τον Θεό να μας αξιώνει να πορευόμαστε πάντοτε εν ειρήνη, αμοιβαία αγάπη και αγαστή συνεργασία για το καλό των Εκκλησιών, το καλό της Ορθοδοξίας και το καλό του ελληνικού λαού», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά τη συνάντηση διάρκειας 40 λεπτών.

Το πρωί της Κυριακής οι δύο ιεράρχες θα συναντηθούν και στο Πανηγυρικό συλλείτουργο στη Μητρόπολη Αθηνών για τα Ισόβια της Θεοτόκου που θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ2.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε ήδη το Μετόχιο «της «Αναλήψεως του Κυρίου», της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, στον Βύρωνα, όπου και τελέστηκε εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε.

Επισκέφθηκε επίσης την έδρα της Ογκολογικής Μονάδος Παίδων, «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο Μουσείο «Σύγχρονης Τέχνης» του Ιδρύματος Βασιλείου και Ελίζας Γουλανδρή, και παρέστη σε εκδηλώσεις προς τιμήν του από τη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Αδελφότητα Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου “Παναγία η Παμμακάριστος”, το Ίδρυμα Υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τη Μ.Κ.Ο. Oecumenica, καθώς και το Δήμο Βύρωνα.

Εξαήμερη επίσκεψη στην Αθήνα
O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση υποδέχθηκε στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος αφίχθη από την Κωνσταντινούπολη με τακτική πτήση, αποδεχόμενος πρόσκληση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έχει μια σειρά από σημαντικές συναντήσεις με την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας καθώς και με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!