Archbishop Elpidophoros: Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη Χίο

Related Articles

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι αρχές της Χίου και οι ομογενείς στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος έφτασε στο νησί χθες, Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, και θα παραμείνει μέχρι και το πρωί της Πέμπτης, 9 Σεπτεμβρίου.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, συνοδευόμενος από τη μητέρα και τον αδελφό του, έφτασε στο αεροδρόμιο, όπου τον υποδέχθηκαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Μάρκος, ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου, Παντελής Μπουρνιάς, ο Ύπατος Γ.Γ. της Ομογενειακής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, Σάββας Τσιβίκος, μέλη της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, άρχοντες οφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε την περιοδεία του στη Χίο με δέηση υπέρ της Ειρήνης στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Μηνά, στο οποίο έγινε μία από τις μεγαλύτερες σφαγές Χριστιανών από τους Οθωμανούς, στέλνοντας μήνυμα προς τους Τούρκους, “για καλή γειτονία και αμοιβαίο σεβασμό”.

Επισκεπτόμενος το οστεοφυλάκιο της Μονής, όπου φυλάσσονται τα οστά των μαρτύρων που σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δήλωσε ότι “πρέπει να φανούμε αντάξιοι της θυσίας των πατέρων και αδερφών μας, οι δε γείτονες μας να μην επαναλάβουν ποτέ τις θηριωδίες του παρελθόντος, αλλά να μάθουμε όλοι μαζί να ζούμε με ειρήνη, αγάπη και συναδέλφωση. Η θυσία αυτών των ανθρώπων να μην πάει χαμένη ούτε για μας που απολαμβάνουμε την ελευθερία μας χάρη στη θυσία τους αλλά και η άλλη πλευρά, η απέναντι, την οποία έβλεπα καθώς ερχόμουν στο μοναστήρι, να καταλάβει ότι αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει και πρέπει πλέον να μάθουμε να είμαστε πολιτισμένοι, να είμαστε καλοί γείτονες και καλή γειτονία σημαίνει αμοιβαίος σεβασμός και ελευθερία».

Το απόγευμα πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο Μαστίχας, στα χωριά Μεστά και Μέσα Διδύμα, καθώς και στην Αγία Ελένη, ενώ το βράδυ παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Σήμερα, Τρίτη, θα επισκεφτεί την “Κιβωτό του Αιγαίου” στο Αίπος, την Αγία Μαρκέλλα και τα Καρδάμυλα, όπου θα του παραθέσει γεύμα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Mykonos Monasteries: Αιδεσιμολογιώτατος π. Ματθαίος Χάλαρης «Τα Δώρα της Θείας Χάριτος» – Πρόσκληση σε ομιλία

Πρόσκληση σε ομιλία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Mykonos Monasteries / Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου – Μυκόνου & Δήλου και Καθηγούμενος της...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!