Archibishop Ieronymos: Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό του Λιβάνου

Related Articles

Επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών πραγματοποίησε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας του Λιβάνου, Zeina Akar, όπου συνομίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε αναφορά στην ιστορία του Λιβάνου, στις σχέσεις των δύο λαών και εν συνεχεία στα θέματα που αντιμετωπίζουμε, ιδίως εξαιτίας της πανδημίας, ενώ επισήμανε ότι τέτοιες ώρες χρειάζεται να υπάρχει συνεχής επαφή και ανταλλαγή απόψεων.

Επ’ αυτού, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας της επιστήμης με την πίστη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία επ’ ωφελεία του λαού, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι οι ασθένειες γίνονται πεδίο εκμετάλλευσης από διαφόρους για να εξυπηρετηθούν προσωπικές σκοπιμότητες. Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απηύθυνε μήνυμα ενότητας στον λαό του Λιβάνου και ευχήθηκε υπομονή, για να αντιμετωπιστούν οι δοκιμασίες.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός σημείωσε πως υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία που συνδέουν τους δύο λαούς. Επιπρόσθετα, μίλησε για την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας στην Ελλάδα και τόνισε ότι επιθυμεί οι επαφές της με αρκετούς κυβερνητικούς αξιωματούχους να αποδώσουν γνώση, ώστε να επωφεληθεί από τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση η Ελλάδα.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην πορεία της πανδημίας στη χώρα της, όπου στην αρχή υπήρξαν πολλά κρούσματα και πολλοί νεκροί, στη συνέχεια, όμως, η κατάσταση βελτιώθηκε. Ωστόσο, όπως τόνισε, τα κρούσματα έχουν αρχίσει να αυξάνουν πάλι, όπως ακριβώς και στην Ελλάδα, ενδεχομένως λόγω των μεταλλάξεων του ιού.

Τέλος, η Zeina Akar απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο να επισκεφθεί τον Λίβανο.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο αναπληρωτής γενικός αρχιερατικός επίτροπος αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, καθώς και συνεργάτες της Zeina Akar.

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

St George’s Day 2024: Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου – Πότε πέφτει η γιορτή το 2024

St George's Day 2024 / Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου – Πότε πέφτει η γιορτή το 2024  Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί με αυτό και...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!