Mykonos Monasteries: Εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Ιερά Μονή Παλαιοκάστρου

Related Articles

Τρίτη Διακαινησίμου Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Ιερά Μονή Παλαιοκάστρου, στην Ανω Μερά Μυκόνου, ιερούργησε τη λαμπρά Τρίτη 4 Μαΐου 2021, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των νεομαρτύρων, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ανω Μεράς και Παλαιοκάστρου και υπεύθυνος της Μονής, επέχοντα θέση Ηγουμενοσυμβουλίου, Αιδεσιμολογιώτατος π. Βασίλειος Τζανιδάκης……….

Το Αρχιερατικό Επίτροπο π. Βασίλειο Τζανιδάκη πλαισίωνε ο Ιεροδιάκονος π. Γεώργιος Σταλίγερος, στην τέλεση του Όρθρου και εν συνεχεία της Θείας Λειτουργίας, με την παρουσία ευσεβών Μυκονίων οι οποίοι προσήλθαν να συμπροσευχηθούν, τηρούντες τα μέτρα υγιεινής προστασίας.

Τους  ύμνους του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας απέδωσε κατανυκτικότατα ο ιεροψάλτης Αντώνιος Ξυδάκης

Απολυτίκιον. Ήχος δ’.
Εν Λέσβω, αθλήσαντες, υπέρ Χριστού του Θεού,
αυτήν ηγιάσατε, τη των Λειψάνων υμών,
ευρέσει μακάριοι.
Όθεν υμάς τιμώμεν, Ραφαήλ θεοφόρε,
άμα συν Νικολάω καί παρθένω Ειρήνη,
ως θείους ημών προστάτας
και πρέσβεις προς Κύριον.

The Divine Liturgy in the monastery of Panagia Tourliani, Mykonos

Παρακολουθήστε video:

Στον λόφο των Καρυών, πάνω από την λουτρόπολη της Θερμής της Λέσβου, βρίσκονται τα ιερά Λείψανα και η ιερά Μονή των Αγίων και Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη βασανίστηκαν και θανατώθηκαν άγρια από τους τούρκους, σχεδόν αμέσως μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Το μαρτύριό τους συνέβη την Τρίτη της Διακαινησίμου, Τρίτη του Πάσχα, στις 9 Απριλίου του έτους 1463 μ.Χ.

Από μία ανασκαφή που έγινε στη Θερμή της Λέσβου, το 1959 μ.Χ., ανακαλύφθηκε ο τάφος ενός άγνωστου προσώπου, που, όπως αποκαλύφθηκε σε συνεχή οράματα και όνειρα κατοίκων της περιοχής, ανήκε στον Άγιο Ραφαήλ.

Με τους Αγίους συνεμαρτύρησαν ο πατέρας της Αγίας Ειρήνης, Βασίλειος, η σύζυγός του Μαρία, το μόλις πέντε ετών παιδί τους Ραφαήλ, η ανιψιά τους Ελένη, ο δάσκαλος Θεόδωρος και ο ιατρός Αλέξανδρος, των οποίων τα οστά βρέθηκαν κοντά στους τάφους των Αγίων, μέσα σε ξεχωριστούς τάφους.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας ακολούθησε εόρτιο κέρασμα.

Δείτε εικόνες από Ιερά Μονή Παλαιοκάστρου και την Θεία Λειτουργία:

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!