Ο Αγιορειτικός “Βίος της ερήμου” σε φωτογραφική έκθεση της Αγιορετικής Εστίας

Related Articles

Φευγαλέα στιγμιότυπα από τον λατρευτικό και τον καθημερινό βίο των μοναχών, από την προετοιμασία του Αγιορείτικου πανηγυριού, από την πορεία των προσκυνητών προς τον προορισμό τους, απο το “ Βίο της ερήμου” απαθανατίζουν…….. οι φωτογραφίες του Νίκου Κουκή που συνθέτουν το υλικό της πρώτης φετινής έκθεσης της Αγιορειτικής Εστίας Θεσσαλονίκης .
“Άγιον Όρος – Βίος της Ερήμου” είναι ο τίτλος της φωτογραφικής έκθεσης που εγκαινιάζει τη σειρά εκδηλώσεων του επετειακού έτους, (το 2020 συμπληρώνονται 20 χρόνια απο την ίδρυση της ).

“ Πρόσωπα εκφραστικά και ήχοι από αγγελικές ψαλμωδίες μας συνοδεύουν σ’ αυτή την μοναδική κυψέλη ειρήνης και πνευματικού κάλλους” σημειώνει για τις φωτογραφίες του Νίκου Κουκή ο εκ των επιμελητών της έκθεσης Φαίδων Χατζηαντωνίου, αρχιτέκτων – αναστηλωτής.
Ο Νίκος Κουκής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Σπούδασε φλάουτο στο Κρατικό Ωδείο της πόλης. Εργάζεται ως μουσικός στην Κρατική Ορχήστρα και παράλληλα διδάσκει στο Ωδείο Άνω Πόλης. Με την καλλιτεχνική φωτογραφία ασχολείται από το 1978 και μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει πλήθος φωτογραφικών εργασιών οι οποίες παρουσιάστηκαν σε ατομικές εκθέσεις, λευκώματα κ.α

Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 13 Φεβρουαρίου και θα είναι ανοιχτή έως τις 4 Απριλίου 2020. (Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη: 09:00 – 16:00, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 09:00 – 20:00, Σάββατο: 09:00 – 14:00) στον εκθεσιακό χώρο της Αγιορειτικής Εστίας, Εγνατίας 109.

Πηγή φωτογραφιας: Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης

More on this topic

Advertismentspot_img

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Liturgical music

error: Content is protected !!