Η Εορτή του Πολιούχου Σύρου Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη με την Παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Προκοπίου Παυλόπουλου

Related Articles

Τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, αναμένει η Ερμούπολη και η Σύρος την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, εορτή του Πολιούχου Αγίου Νικολάου…..

(ΒΔ 5/1957, ΦΕΚ 18/08.02.1957, τ. Α΄), ο οποίος απεδέχθη σχετική πρόσκληση τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως, όσο και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα υποδεχθεί τον Εξοχὼτατο Πρόεδρο, συνοδευόμενο από τον εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως, Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς, στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, προ του πέρατος της οποίας θα του απονείμει το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία, κατά τη διάρκεια της Λιτανεύσεως της αγίας Εικόνος και του ιερού αποτμήματος εκ των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου, ο Εξοχώτατος κ. Πρόεδρος θα απευθύνει Διάγγελμα προς το λαό της Σύρου από την ιστορική Πλατεία Μιαούλη, μετά τη δέηση υπέρ των Ναυτιλλομένων, και, ακολούθως, στην Πλατεία Κανάρη, θα ρίψει στέφανο στη θάλασσα, στη μνήμη των πνιγέντων Ναυτικών.

Στις εκδηλώσεις την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουῒκ και θα συμμετάσχει η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού και τιμητικό άγημα.

Newsroom mykonosticker.com

More on this topic

Advertismentspot_img

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Liturgical music

error: Content is protected !!