Η ενορία της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου στην Αυστρία και Ελβετία

Related Articles

Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β’, η ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου διοργάνωσε εβδομαδιαία εκδρομή……..

στην Αυστρία, Λιχτενστάιν και Ελβετία από 9 έως 16 Νοεμβρίου.

Στην όμορφη και αυτοκρατορική Βιέννη επισκεφθήκαμε τα Ανάκτορα Σενμπρούν, την Ελληνική Συνοικία, το Ελληνορθόδοξο Ναό της Αγίας Τριάδος και ευχηθήκαμε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο για την ονοματική του εορτή. Κατά ευλογημένη συγκυρία στην Αυστρία συναντήσαμε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και πήραμε την ευχή Του. Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου και το σπίτι (μουσείο) του Ρήγα Φεραίου. 
Επόμενος σταθμός τα περίφημα δάση της Βιέννης, τα δάση Μάγιερλινγκ και στη συνέχεια η λουτρόπολη Μπάντεν και το Σάλτσμπουργκ όπου ξεναγηθήκαμε στην παλιά πόλη, στο Παλάτι Μιραμπέλ, στον Καθεδρικό Ναό και στο σπίτι-μουσείο του Μότσαρτ. 
 
 
 
Την επόμενη ημέρα επισκεφθήκαμε το ανεξάρτητο κρατίδιο του Λιχνενστάιν και στη συνέχεια φτάσαμε στην Ζυρίχη της Ελβετίας και σε δύο πανέμορφες πόλεις την Λουκέρνη και την Ιντερλάγκεν που βρίσκονται στους πρόποδες των χιονισμένων Άλπεων και καταλήξαμε στην πόλη Εβιάν της Γαλλίας.
 
Την επομένη ημέρα ακολουθήσαμε περιμετρικά τις όχθες της λίμνης Λεμάν και επισκεφτήκαμε τη Λωζάννη, έδρα της Ολυμπιακής Επιτροπής και στη συνέχεια τη Γενεύη. Το πρωί της Κυριακής συλλειτουργήσαμε στον Ιερό Ναό του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Σαμπεζύ της Γενεύης Ελβετίας.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος, και συμπροσευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Ιερεμία. Ο Θεοφιλ. κ. Μακάριος στο κήρυγμά του καλωσόρισε την Ενοριακή συντροφιά μας από την Μύκονο, στο αρχοντικό Σαμπεζύ. 
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ορθοδόξου Κέντρου, μας παρέθεσαν πρωινό, παρόντος του εξοχωτάτου Γενικού Προξένου, Καθηγητών του Πανεπιστημίου και πολλών άλλων. Ο Σεβ. Ελβετίας κ. Ιερεμίας στην ομιλία του μας καλωσόρισε στην Ελβετία και αναφέρθηκε στην ζωή και δράση του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικ. Πατριαρχείου. Μετά την Θ. Λειτουργία υπήρξε ξενάγηση στην Γενεύη και αεροπορικώς επιστρέψαμε στη Μύκονο.

Διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των συνταξιδιωτών μας εκφράζουμε τις άπειρες ευχαριστίες μας προς τον Σεβασμιώτατο Πατέρα μας Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β’ για την ευλογία και άδεια και της εφετινής εκδρομής αλλά και για το ενδιαφέρον του και τις πατρικές ευχές του.

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

His Eminence Dorotheos B’: Η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου τιμήθηκε στο ομώνυμο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου

The Holy Hieromartyr Dorotheus / Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε σήμερα το πρωί στο προσωπικό του Παρεκκλήσιο του Αγίου Δωροθέου, στο Καλό Λιβάδι...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

His Eminence Dorotheos B’: Η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου τιμήθηκε στο ομώνυμο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου

The Holy Hieromartyr Dorotheus / Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ιερούργησε σήμερα το πρωί στο προσωπικό του Παρεκκλήσιο του Αγίου Δωροθέου, στο Καλό Λιβάδι...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!