Ομιλία π. Πέτρου Μαραγκού στους κατηχητές της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών

Related Articles

Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’, το Γραφείο της Γενικής Διευθύνσεως των Κατηχητικών μας Σχολείων αποδέχθηκε την ευγενική και τιμητική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, να……

μεταβούμε στις Σέρρες και να ομιλήσουμε στην Σύναξη των Υπευθύνων Νεότητος και Κατηχητών της κατ’ Αυτόν Ιεράς Μητροπόλεως.
Το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, το μεσημέρι ο Αιδεσιμολογώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Πέτρος Μαραγκός, Γενικός Διευθυντής των Κατηχητικών μας Σχολείων, έφτασε στην όμορφη πόλη των Σερρών και το απόγευμα της ίδιας ημέρας έλαβε μέρος στον Πανηγυρικό εόρτιο Εσπερινό στον ιστορικό Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης, επί τη εορτή της Παναγίας της Ελεούσης της Νιγριτινής, και το πρωί της Κυριακής, 3 Νοεμβρίου, συμμετείχε στην αυτόθι τελεσθείσα Θ. Λειτουργία.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, Κυριακής, 3ης Νοεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Κειμηλιοφυλακίου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Μαραγκός ομίλησε με θέμα: «Το Κατηχητικό Σχολείο σήμερα και τρόποι διεξαγωγής του μαθήματος».
Μετά την ομιλία, διεξήχθη ενδιαφέρουσα συζήτηση και προεβλήθη μικρή ταινία από τις Κατηχητικές Δραστηριότητες της Ι. Μητροπόλεως Σύρου.

Σε όλους τους παρισταμένους Κατηχητές προσφέρθηκε ως ευλογία το Κατηχητικό Βοήθημα της Ι. Μητροπόλεώς μας «Του Θεού τα Γράμματα Νο3».

Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, δέχθηκε τον π. Πέτρο στο Επισκοπείο, τον ευχαρίστησε για την εμπεριστατωμένη ομιλία του και τον επαίνεσε για το πολύτιμο έργο που επιτελεί στην Μητρόπολη Σύρου και για το υπό την επιμέλειά του εκδιδόμενο νεανικό περιοδικό «Θαλασσοπούλια».
Την ευθύνη της άριστης διοργάνωσης είχε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γεώργιος Κελεμπέκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Νιγρίτης και Υπεύθυνος Νεότητος της Μητροπόλεως Σερρών. 

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Mykonos Monasteries: Αιδεσιμολογιώτατος π. Ματθαίος Χάλαρης «Τα Δώρα της Θείας Χάριτος» – Πρόσκληση σε ομιλία

Πρόσκληση σε ομιλία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Mykonos Monasteries / Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου – Μυκόνου & Δήλου και Καθηγούμενος της...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!