Με Προεδρικό Διάταγμα καθιερώνεται η 20η Οκτωβρίου αργία στη Μύκονο

Related Articles

Ο Ιερός Ναός Αγίου Αρτεμίου
*Υιοθετήθηκε ένα διαχρονικό αίτημα όλων των Μυκονιατών.
Κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων………

Με το πρώτο καθιερώνεται η 6η Αυγούστου ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για το Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης, σε ανάμνηση της μάχης των Βρυσών, στις 6 Αυγούστου 1867.
Με το δεύτερο διάταγμα καθιερώνεται η 20η Οκτωβρίου ως ημέρα εορτής της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Αρτεμίου, στην περιφέρεια της Μυκόνου.

Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δωρόθεο Β’ για την μεγάλη βοήθειά του. 

***Διαβάστε στο κείμενο που ακολουθεί την πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνου Κουκά για την ανακήρυξη της 20ης Οκτωβρίου ως αργία στη Μύκονο.
25η Απριλίου 2013
Θέμα: Δρομολογήθηκε η ανακήρυξη της 20ης Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Αρτέμιου ως ημέρα αργίας για τη νήσο Μύκονο.
Ένα παλαιό και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Μυκόνου βρήκε ανταπόκριση μετά από πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, πιο συγκεκριμένα αυτό της ανακήρυξης της ημέρας μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Αρτεμίου ως ημέρα αργίας για την Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου.
Όπως είναι γνωστό την 20η Οκτωβρίου εορτάζεται πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου στη Μύκονο και οι κάτοικοι του νησιού, θεωρούν τον Άγιο Αρτέμιο προστάτη τους και τακτικά δίδουν το όνομα αυτού στα τέκνα τους.
Ωστόσο, αν και έγιναν προσπάθειες και παλαιότερα η Ελληνική Πολιτεία δεν είχε αναγνωρίσει επίσημα τον Πολιούχο καθιερώνοντας την ημέρα εορτασμού του ως αργία. Μετά από συντονισμένες ενέργειες του κ. Κουκά με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β’ το αίτημα βρήκε την θετική ανταπόκριση του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος προώθησε το αίτημα των κατοίκων της Μυκόνου.
Ο Υπουργός, παρουσία του κ. Κουκά στο υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα, υπέγραψε την απόφαση θεσμοθέτησης της 20ης Οκτωβρίου ως ημέρα αργίας, για την Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και πλέον αναμένεται η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για να ισχύσει η απόφαση.
NewsRoom Mykonos Ticker

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

His Eminence Dorotheos B’: Το Σάββατο 27/4, η επάνοδος της Αγίας Εικόνας Παναγίας Τουρλιανής, κατά το έθος, στην ομώνυμη Ιερά Μονή

Γνωστοποιείται στους ευσεβείς Μυκονίους και επισκέπτες της Μυκόνου, ότι το Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 και 08:00 π.μ, στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, Χώρας...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Mykonos St George’s Day: Πανηγυρικός εσπερινός Αγίου Γεωργίου στα 3 Πηγάδια Χώρας Μυκόνου [εικόνες+ videos]

Ἐχθροὺς ὁ τέμνων Γεώργιος ἐν μάχαις, Ἑκὼν παρ' ἐχθρῶν τέμνεται διὰ ξίφους. Ἦρε Γεωργίου τρίτῃ εἰκάδι αὐχένα χαλκός. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!