Η Τιμία Κάρα της Αγίας Υπομονής από την Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου στη Μύκονο και την Τήνο (9-11 Απριλίου 2013)

Related Articles

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ύστερα από παρακλητικό αίτημα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, το οποίο έκανε φιλαδέλφως αποδεκτό, θα διακομίσει την τιμία Κάρα της Αγίας Υπομονής από την Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, όπου φυλάσσεται, στη Μύκονο και την ιερά νήσο Τήνο, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Στη Μύκονο, η επίσημη υποδοχή της τιμίας Κάρας της Αγίας Υπομονής θα λάβει χώρα την Τρίτη, 9 Απριλίου, και ώρα 6.30 απογευματική, στα πρόπυλα του Ιερού Ναού Παναχράντου Χώρας, με την τέλεση Δεήσεως και εν συνεχεία της Ακολουθίας του Μ. Αποδείπνου.

Την Τετάρτη, 10 Απριλίου, στον ως άνω Ιερό Ναό θα τελεσθεί η Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, προεξάρχοντος και κηρύττοντος τον θείο λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, η τιμία Κάρα της Αγίας Υπομονής θα διακομισθεί στην ιερά νήσο Τήνο, η επίσημη υποδοχή της οποίας θα γίνει περί ώρα 6η απογευματινή, στα προπύλαια του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας, με την τέλεση της Δεήσεως και ακολούθως του Μ. Αποδείπνου.

Την Πέμπτη, 11 Απριλίου, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας θα τελεσθεί η Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, προεξάρχοντος και κηρύττοντος τον θείο λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου – Μυκόνου

More on this topic

Advertisment

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Sunday of Orthodoxy: Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον I.Μ.Ν. της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου

Sunday of Orthodoxy / Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Μύκονο η Κυριακή της Ορθοδοξίας κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο...

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Mykonos Monasteries: Αιδεσιμολογιώτατος π. Ματθαίος Χάλαρης «Τα Δώρα της Θείας Χάριτος» – Πρόσκληση σε ομιλία

Πρόσκληση σε ομιλία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Mykonos Monasteries / Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου – Μυκόνου & Δήλου και Καθηγούμενος της...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: Τα στιχηρά του Πάσχα στον Ι.Μ.Ν της Μεγάλης Παναγιάς [video]

Ο χορός των Ιερέων της Μυκόνου ψάλλει τα στιχηρά του Πάσχα: «Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν, και...
error: Content is protected !!