Ακολουθία της Α’ Στάσεως των Χαιρετισμών στην Μύκονο (Video)

Related Articles

Α.Αγία Κυριακή
Κατά την Ακολουθία της Α’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που τελέσθηκε απόψε στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Χώρας Μυκόνου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος δεν κατέστη δυνατόν να μεταβεί στην ιερά νήσο Τήνο, όπως ήταν προγραμματισμένο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της αλλαγής των δρομολογίων.

Δείτε Video
Ομιλώντας προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στα θεολογικά θέματα, που εκφράζονται στον Ακάθιστο Ύμνο, και έκανε αναφορά στα ιστορικά γεγονότα, που συνδέονται με τη σύνθεσή του και την ένταξή του στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.

Αύριο το πρωί,ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, και ακολούθως θα προστεί της, σύμφωνα με το πολυαιώνιο επιχώριο έθος, τριώρου και πανδήμου λιτανευτικής καθόδου της ιεράς εικόνος της Παναγίας Τουρλιανής, από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό Παναχράντου Χώρας Μυκόνου.

Β. Στη Μεγάλη Παναγιά

Κατά την Ακολουθία της Α’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που τελέσθηκε απόψε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Χώρας Μυκόνου.

More on this topic

Advertismentspot_img

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Liturgical music

error: Content is protected !!