Kyriake the Great Martyr: Πανηγυρικός εσπερινός Μνήμης της Αγίας Κυριακής, στην Χώρα Μυκόνου [εικόνες+ videos]

Related Articles

Mykonos Kyriake the Great Martyr / Πανηγυρικός εόρτιος εσπερινός Μνήμης της Αγίας Κυριακής, στην Χώρα Μυκόνου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Ενδόξου, Αθληφόρου Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας στην εμβληματική πλατεία, της Χώρας Μυκόνου, χοροστατούντος του Πανοσιολογιώτου Καθηγουγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, Αρχιμανδρίτου, π. Αλέξιου Παπαδόπουλου.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής μετά Αρτοκλασίας, τέλεσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, π, Μακάριος Τσιμέρης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης, με την συμμετοχή του ιερού κλήρου της νήσου και την συμπροσευχητική παρουσία φιλάγιων Μυκονίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Συγκινητική στιγμή όταν οι Πανοσιολογιώτατοι π. Αλέξιος Παπαδόπουλος, Μακάριος Τσιμέρης, ο ιερός κλήρος με το εκκλησίασμα έψαλλαν το κατανυκτικό «Φώς Ιλαρόν……..».
Παρακολουθήστε video:[σε λίγο]

Στην αγαπητή ακολουθία της Αρτοκλασίας, οι Πανοσιολογιώτατοι και οι Ιερείς και οι Ιεροδιάκονοι με τούς πιστούς ψάλλουν τον υπέροχο, προσφιλή και γνωστό σε όλους ύμνο, « Πλούσιοι επτώχευσαν…..”
Παρακολουθήστε video: [σε λίγο]

Απολυτίκιον
“Ως βρύσις πολύκρουνος παρθενομάρτυς Χριστού, κατήρδευσας πάνσοφε την Εκκλησίαν αυτού, και ήθλησας άριστα. έσωσας τους εν σκότει της ειδωλομανίας, αίγλητων σων θαυμάτων, Κυριακή αθλοφόρε. διό εν παρρησία Χριστώ πρέσβευε σωθήναι ημάς.”.
Παρακολουθήστε video:[σε λίγο]

Στο τέλος της ακολουθίας Πανοσιολογιώτατος π.Αλέξιος Παπαδόπουλος,, απεύθυνε χαιρετισμό.και ευχήθηκε Χρόνια Πολλά!!!
Παρακολουθήστε video:[σε λίγο]

Δείτε εικόνες από τον πανηγυρικό εσπερινό:

More on this topic

Advertismentspot_img

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Liturgical music

error: Content is protected !!