H.E. Metropolitan Dorotheos B’: Ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ προς τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις

Related Articles

Προς τις Μαθήτριες και τους Μαθητές της Γ΄ Λυκείου των νησιών της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, Σήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Μυκόνου, Κύθνου, Σερίφου, Σίφνου, Κιμώλου, Φολεγάνδρου & Σικίνου

Αγαπητά μου παιδιά,

η σκέψη, οι ευχές και οι προσευχές μου, που πάντοτε ευρίσκονται κοντά σας, συμπαρίστανται στους κόπους σας και στηρίζουν τα όνειρά σας, γίνονται τις μέρες αυτές εντονώτερες, καθώς οι κόποι μιας μακροχρόνιας και κοπιώδους προσπάθειας δοκιμάζονται μέσω της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που, καλώς η κακώς, αποτελεί αφετηρία για το ξεκίνημα της νέας σας πορείας.

Σούτη η δοκιμασία είναι ίσως η πρώτη από τις πολλές, μεγάλες ή και μικρότερες στη ζωή σας, είναι σίγουρα μια ευκαιρία αλλά όχι η τελευταία και ίσως όχι και η μεγαλύτερη, δεδομένου ότι οι αξίες στη ζωή δεν καθορίζονται μόνο από τα πτυχία, αλλά από την βαθιά πνευματικότητα, την ηθική, την πίστη στο Θεό και την αγάπη στον συνάνθρωπο.

Ἄλλωστε, ο κύκλος του αγώνα που κάνουμε όλοι για να συναντήσουμε και να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας δεν κλείνει ποτέ!

Με ηρεμία και ψυχραιμία, με εμπιστοσύνη στην Χάρη του Θεού, τον εαυτό σας και τις γνώσεις σας, θα βγαίνετε πάντα νικητές στις μάχες της ζωής!

Σας εύχομαι ολόψυχα «ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΦΙΑ» και σας διαβεβαιώνω ότι θα βρίσκομαι πάντοτε δίπλα σας, συμπαριστάμενος στις δυσκολίες σας, καμαρώνοντας, μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους σας, για την πρόοδό σας και συγχαίροντας για τις επιτυχίες σας.

Με πατρικές ευχές και αγάπη

† Ο ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

More on this topic

Advertismentspot_img

Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β'

Με ευλάβεια και κατάνυξη

Liturgical music

error: Content is protected !!