宗教旅游 : 圣三一教堂加藤西奥多拉基基尔基斯 – 宗教旅游的瑰宝

相关文章

未举起的游泳池, 石头做的, 墓志铭的金绣图像, 至少年龄 700 岁月, 一幅关于基督复临主题的大图, ένα ευαγγέλιο του 1840 με ασημένια εξώφυλλα, και πολλές παλιές εικόνες των οποίων οι αναγραφές είναι σε κυριλλική γραφή (κάτι που παραπέμπει σε Βούλγαρους αγιογράφους), 包含在圣三一教堂内的珍贵文物中, 在基尔基斯的加藤西奥多拉基. 一座特别美丽的寺庙建于 1804 和从 1983 已被宣布为保存古迹. 村里照顾他的人想要的是突出他的重要性,让他被列入宗教旅游地图.
Το Κάτω Θεοδωράκι είναι ο τόπος καταγωγής του αείμνηστου ζωγράφου και λογοτέχνη Κώστα Λαχά (Λαχανίδη), του ανθρώπου με το ψηλό καπέλο και τη γκρίζα γενειάδα, 以及已故的商人, 拥有一家电视台和一家知名连锁超市, 瓦西利斯·基莫尼迪斯.

两者中的第一个, 他大部分时间都住在塞萨洛尼基, 他不失时机地提及他的原籍地, 在采访中,他承认对绘画的一些影响以及他随后对拜占庭艺术的兴趣, 他从他在村里教堂看到的图像中接受了它们, 三位一体.

基尔基斯最古老的教堂

“圣三一教堂是一座三座教堂. 它是基尔基斯地区最古老的教堂,也是该国最古老的教堂之一”, 指出我们的“导游”和村广场咖啡店的老板, 科斯塔斯·帕特拉利斯. 正如它所说, 与 APE-MPE 交谈, 寺内发现的大部分文物都被搬走了 1922 来自从本都抵达该地区的难民. “我们仍然无法理解那些人的力量和信念. 他们所取得的成就令人钦佩,在如此恶劣的条件下,他们从家乡携带了如此庞大而沉重的传家宝”,他钦佩并感慨地说.

Δείχνοντάς μας την κολυμβήθρα, αναφέρει πως σ΄αυτήν γινόντουσαν βαφτίσεις μέχρι και τη δεκαετία του ’60 και μάλιστα στο ίδιο σημείο που βρίσκεται μέχρι σήμερα, 因为它太重而无法移动. 游泳池大约位于寺庙右侧的中间, 在一个相对较小的木制重量门前 350 公斤, βαμμένη εσωτερικά με γαλάζια λαδομπογιά. “ Την λέμε “ αγιορείτικη πόρτα” γιατί μοιάζει με αυτές του Αγίου Όρους”, εξηγεί και με την αφορμή αυτή, ξεδιπλώνει μια πονεμένη πλευρά σχετικά με τη συντήρηση του ναού και των αντικειμένων που βρίσκονται εντός του. «Στην ανακαίνιση του ναού που έγινε το 1978, δηλαδή λίγα χρόνια πριν την ανακήρυξή του σε διατηρητέο μνημείο, οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν, προφανώς από άγνοια, άρχισαν να βάφουν ό,τι βάφεται», λέει. «Έτσι έβαψαν την “ αγιορείτικη πόρτα”, έβαψαν τοίχους και κολώνες, όπως έβαψαν και τα στασίδια του ναού, για να τα σώσουν από τονσκόρο. Μόνο που τα στασίδια έχουν την ίδια ηλικία με τον ναό και, όπως καταλαβαίνετε, θα έπρεπε να τύχουν άλλης περιποίησης», σχολιάζει ο κ.Πατράλης. Θυμάται πως τα μέλη της επιτροπής της 3ης εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που ήρθαν το 1982 με πρωτοβουλία του Κώστα Λαχά για αυτοψία στον ναό, μίλησαν για«έγκλημα»!

Θύματα των βαφέων όμως έπεσαν και πολλές αγιογραφίες που κοσμούσαν τους τοίχους και τις κολώνες του ναού. Σοβάς και ασβέστης “ έθαψαν” από κάτω τους ανεκτίμητα έργα. «Οι άνθρωποι δεν ξέρανε και, με τα χρόνια, θέλοντας να την περιποιηθούν πήγαν και την ασβέστωσαν όλη», σχολιάζει ο “ ξεναγός” μας και συμπληρώνει «Τα τελευταία χρόνια έγιναν προσπάθειες να απομακρυνθεί ο ασβέστης και να αποκαλυφθούν οι αγιογραφίες, αλλά αυτό κοστίζει πολλά. 现在正在采取一些措施将该项目包含在一些 NSRF 计划中. 估计是一个级别的基金 30.000 欧元”.

绣金墓志铭

Και η ξενάγηση στο χώρο συνεχίζεται. Δεν ξέρουμε τι να πρωτοσημειώσουμε. Είναι τόσοι πολλοί οι «θησαυροί» του ναού και τόσα πολλά αυτά που έχει να πει ο κ.Πατράλης, 他对教会和村庄的爱的例子, 为了他的位置. 在圣三一教堂内收藏的珍贵圣像中,有来自本都斯塔夫林的难民在 ΄22 带来的手工刺绣墓志铭. “还有他们”, όπως θυμάται να του λένε οι παλαιότεροι, «το είχαν κληρονομήσει από τους δικούς τους παππούδες». Είναι κρεμασμένος στον αριστερό τοίχο του ναού, από τη μεριά των γυναικών. Υπολογίζεται πως είναι τουλάχιστον 700 岁月.

Η Δευτέρα Παρουσία

Δεξιά μπαίνοντας στον ναό ο επισκέπτης βλέπει μια μεγάλη και εντυπωσιακή ζωγραφιά με θέμα τη Δευτέρα Παρουσία. «Καθηγητής πανεπιστημίου που επισκέφθηκε πριν χρόνια τον ναό, μας είπε πως όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά», λέει ο κ.Πατράλης. Ο ίδιος καθηγητής τους είχε πει πως «υπάρχει μία, όμως πολύ μικρότερου μεγέθους, σε μοναστήρι της Ρωσίας».
Η μόνη παρέμβαση που έγινε στην εικόνα, σύμφωνα με τον κ.Πατράλη είναι ότι η κόκκινη φλόγα που υπάρχει περίπου στο μέσο αυτής έχει φρεσκαριστεί από τους αγιογράφους. Αυτός είναι ο λόγος που το χρώμα της φαίνεται πιο έντονο απ΄ ό,τι τα άλλα.
«Ήταν κατάμαυρη η εικόνα όταν αποφάσισαν να την καθαρίσουν. Όταν την πήραν ήμουν πιτσιρικάς, 5-6 年. Την πακετάρισαν, την σφράγισαν με βουλοκέρι και την πήρανε με τη συνοδεία της αστυνομίας», θυμάται ο κ.Πατράλης.

Όπου κι αν στρέψει το βλέμμα του, ό,τι και να δει, κάτι έχει να μας πει. Έτσι μαθαίνουμε πως:
1. 寺庙建于 1804 但圣像壁垒 1807 和钟楼 1817.
2. 下楼进教堂的楼梯是后来修的,因为保加利亚人以前骑马进教堂,惹出麻烦. 所以当地人用楼梯代替了之前存在的倾斜坡道, 使马不能下马.
3. 整体 15 教堂的图标是西里尔字母.
4. 保加利亚图标的风格完全不同. 其中有两张图片, 放置在圣像壁上. 它们是《复活》和《犹大的背叛》. 这些图像由保加利亚艺术家制作. 这些图像中的圣徒形态的差异是显而易见的.
5. 寺庙有一个gynekonite,但它被拆除了 1960 因为木板已经开始腐烂,有倒塌和受伤的危险.
6. 建造几年后,大约 50 多年来,这座寺庙一直是一座修道院 (1820-1870)
7. 这座寺庙的音响效果很糟糕,因为它的墙壁内也放置了碎砖, 正如帕特拉利斯先生所说, 它们有助于更好地传递声音. 据他介绍: “当牧师不带麦克风唱歌时,声音很棒. 就像你在剧院!»
8. 有他的照片 1915 这是在巴黎博物馆和展览中发现的, 背景是村庄教堂,前面是法国士兵作为维和部队来到该地区让保加利亚人离开. Αντίγραφο της φωτογραφίας κρέμεται στο καφενείο της πλατείας.

Φύλαξη

Με τόσους πολύτιμους θησαυρούς εύλογα αναρωτιέται κανείς: Πως φυλάσσονται τόσα πολλά και σπάνια κειμήλια; 看起来, 不过, 守卫有知识! 他们的安全基于现代警报系统,但也基于每个村民的个人利益. «Καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί είμαστε οι φύλακες της εκκλησίας μας!» λέει ο κ.Πατράλης, καθώς σβήνει τα φώτα του ναού.
Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε!
Παραλειπόμενα: Σε συζήτηση που ακολούθησε στην πλατεία του χωριού, έγινε γνωστό ότι η αμέσως νεότερη της Αγίας Τριάδας εκκλησία του Νομού Κιλκίς είναι του Άϊ-Γιώργη. Λειτουργεί από το 1817!

Λίγα στοιχεία για το Κάτω Θεοδωράκι

Το χωριό βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Νομού Κιλκίς με τον Νομό Σερρών. Μαζί με το Άνω Θεοδωράκι αποτελούν την τοπική κοινότητα Κάτω Θεοδωρακίου. Υπάγεται στη δημοτική ενότητα Κρουσσών του Δήμου Κιλκίς. Απέχει 75 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 25 από την πόλη του Κιλκίς. Μετά τους Βαλκανικούς πολέμους και την ανταλλαγή πληθυσμών εγκαταστάθηκαν εκεί 104 προσφυγικές οικογένειες από περιοχές του Πόντου. Σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι υπολογίζονται σε περίπου 60 τον χειμώνα, αριθμός που το καλοκαίρι αυξάνεται σε 150. Οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Ελάχιστοι ασχολούνται ακόμη με τη γεωργία. 从 2009 ο κεντρικός δρόμος του χωριού ονομάζεται: «Οδός Κώστα Λαχά» και η κεντρική πλατεία: «Πλατεία Βασίλη Χειμωνίδη».

更多关于这个话题

广告

牧师Dorotheus II

东正教主日: I.M.N 庆祝东正教星期日的精彩活动. 米科诺斯大圣母玛利亚

东正教主日 / 米科诺斯岛盛大庆祝东正教星期日,纪念圣像的恢复和...

带着崇敬和热爱

东正教主日: I.M.N 庆祝东正教星期日的精彩活动. 米科诺斯大圣母玛利亚

东正教主日 / 米科诺斯岛盛大庆祝东正教星期日,纪念圣像的恢复和...

礼仪音乐

爱加倍的复活主日晚祷: Megali Panagia 的 I.M.N 中的复活节经文 [视频]

米科诺斯祭司的舞蹈唱着复活节的诗句: “复活日, 照亮人民, 主的复活节, 复活节从死亡到生命, 和...
错误: 内容受到保护 !!