我们的主和救主的诞生: 雅典大都会的圣诞节神圣礼仪

相关文章

“每年我们的教会都会庆祝圣诞节. 提醒我们邪恶并非万能无敌. 暴力在世界上没有最终决定权, 苦难, 战争, 人类的激情, 死亡. 人,即使在他最糟糕的版本中,也有价值.

它并没有停止成为上帝的形象. 他必须与邪恶作斗争. 他不能满足于邪恶. Ούτε να παρασύρεται από την ένταση του κακού και την αναστάτωση πού προκαλεί» αναφέρει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του -το οποίο αναγνώστηκε σήμερα σε όλους τους ναούς της Αθήνας- ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και καλεί όλους «να βλέπουμε στα μάτια τον νεογέννητο Χριστό, πού νίκησε το κακό. 让我们鼓起勇气. Και να πολεμούμε το κακό με τίς δυνάμεις πού Εκείνος μάς δίνει».

Ο Αρχιεπίσκοπος το πρωί τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Αθηνών και συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και ο Επίσκοπος Eυρίπου κ. 金口.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για τα Χριστούγεννα ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ενώ μετά την Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.
Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου:

我亲爱的兄弟和孩子们,

Για άλλη μια φορά, 我们已经到了圣诞节的盛大庆典. 对于我们大多数人, 世界正处于悲惨事件的漩涡中. 在社会层面 : 贫困. 疾病. 战争. 腐败. 贬低和蔑视制度, 由于误导的人类行为. 在个人层面: 寂寞. 失望. 无聊. 缺乏意义.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση, 许多人相信世界没有改变. 这不会改变.

Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. 邪恶的核心是有扩张和支配的倾向. 这是通过两种方式完成的 : 首先是恶行本身. 第二种是连续投影, 宣传和对邪恶的过度占领. 所以, 制造了邪恶到处蔓延的错觉. 今天, σ᾽ αυτό βοηθά και η τεχνολογία με την εύκολη και γρήγορη διάδοση της πληροφορίας.

在另一, 好的, για μάς τους Ορθοδόξους, 它天生谦虚. 它被认为是基督的脸. 基督不断地工作, 无形的, 沉默的. 上帝反对骄傲的人. 他的恩典与谦卑人同在. Ἡ γέννηση του Χριστού, έγινε χωρίς καμμιά δόξα και λαμπρότητα, 悄悄, 在山洞里.

每年我们的教会都会庆祝圣诞节. 提醒我们邪恶并非万能无敌. 暴力在世界上没有最终决定权, 苦难, 战争, 人类的激情, 死亡.

人,即使在他最糟糕的版本中,也有价值. 它并没有停止成为上帝的形象. 他必须与邪恶作斗争. 他不能满足于邪恶. Ούτε να παρασύρεται από την ένταση του κακού και την αναστάτωση πού προκαλεί.

我们都必须亲眼看着新生的基督, πού νίκησε το κακό. 让我们鼓起勇气. Και να πολεμούμε το κακό με τίς δυνάμεις πού Εκείνος μάς δίνει.

Σάς εύχομαι χρόνια πολλά,
αγιασμένα και γεμάτα από τη Χάρη,
του Σαρκωθέντος Χριστού μας.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

照片: Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία Ελλάδος

更多关于这个话题

广告

牧师Dorotheus II

东正教主日: I.M.N 庆祝东正教星期日的精彩活动. 米科诺斯大圣母玛利亚

东正教主日 / 米科诺斯岛盛大庆祝东正教星期日,纪念圣像的恢复和...

带着崇敬和热爱

东正教主日: I.M.N 庆祝东正教星期日的精彩活动. 米科诺斯大圣母玛利亚

东正教主日 / 米科诺斯岛盛大庆祝东正教星期日,纪念圣像的恢复和...

礼仪音乐

爱加倍的复活主日晚祷: Megali Panagia 的 I.M.N 中的复活节经文 [视频]

米科诺斯祭司的舞蹈唱着复活节的诗句: “复活日, 照亮人民, 主的复活节, 复活节从死亡到生命, 和...
错误: 内容受到保护 !!