Fête de la Saint-Georges 2024: Quand est la Saint-Georges - Quand tombe la fête ? 2024

Articles Liés

Fête de la Saint-Georges 2024 / Quand est la Saint-Georges - Quand tombe la fête ? 2024

Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί με αυτό και η γιορτή του St.ίου Γεωργίοtu που θεωρείται κινητή μιας και εξαρτάται από τη Λαμπρή.

sur 23 Απριλίου τιμάται συνήθως η μνήμη του Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για μια κινητή εορτή και κάθε χρόνο γιορτάζεται ανάλογα με το πότε πέφτει Πάσχα.

Είναι μία μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και επειδή ορισμένα τροπάρια που ψάλλονται για τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου περιέχουν αναστάσιμα λόγια, η γιορτή δεν γιορτάζεται πριν από την Ανάσταση του Χριστού.

si όταν η 23η Απριλίου πέφτει πριν το Πάσχα, δηλαδή πριν ή και την ίδια μέρα με την Dimanche de pâques, τότε η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται για τη δεύτερη μέρα του Πάσχα. Αν όχι, τότε γιορτάζεται κανονικά στις 23 avril.

Φέτος ο Άγιος Γεώργιος γιορτάζει στην κανονική του ημερομηνία, c'est-à-dire sur 23 avril, μιας και το Πάσχα πέφτει στις 16 avril.

Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, par’ όλο που το εορτολόγιο περιλαμβάνει περισσότερες από 50 μορφές με το όνομα «Γεώργιος», ο άγιος που εορτάζεται επίσημα είναι ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος.

Ο βίος και το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου

Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, par’ όλο που το εορτολόγιο περιλαμβάνει περισσότερες από 50 μορφές με το όνομα «Γεώργιος», ο άγιος που εορτάζεται επίσημα είναι ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος.

Ο Άγιος Γεώργιος έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού στα τέλη του 3ου με αρχές του 4ου αιώνα. Καταγόταν από τη Μικρά Ασία και συγκεκριμένα την Καππαδοκία και ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας και αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού.

elle 303 AD, όταν άρχισαν οι διωγμοί του Διοκλητιανού, ο Γεώργιος δεν δίστασε να ομολογήσει την χριστιανική του πίστη του, προκαλώντας το μένος του Διοκλητιανού, επειδή κατείχε μεγάλο αξίωμα και ήταν ένας από τους αξιωματικούς που εκτιμούσε πολύ.

au départ, του έταξε πλούτη, γη και δούλους για να αλλαξοπιστήσει και όταν ο Γεώργιος αρνήθηκε, ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας τον υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια.

Η χριστιανική παράδοση περιγράφει ότι αφού λόγχισαν τον Άγιο Γεώργιο, ξέσκισαν τις σάρκες του με ειδικό τροχό από μαχαίρια. Έπειτα, τον έριξαν σε λάκκο με βραστό ασβέστη και κατόπιν τον ανάγκασαν να βαδίσει με πυρωμένα μεταλλικά παπούτσια. Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, απόλες αυτές τις δοκιμασίες, ο Θεός τον κράτησε θαυματουργά ζωντανό.

Ο Γεώργιος τελικά μαρτύρησε με αποκεφαλισμό, la fabrication 23 Avril de l'année 303 AD. Κατά τον υπολογισμό του χριστιανού ιστορικού και απολογητή Αγίου Ευσεβίου, η ημέρα αυτή αντιστοιχούσε στην Παρασκευή της Διακαινησίμου του Πάσχα.

Οι χριστιανοί πήραν το λείψανό του και το έθαψαν μαζί με αυτό της μητέρας του, η οποία μαρτύρησε την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Η χριστιανική παράδοση αναφέρει ότι ο πιστός υπηρέτης του Γεωργίου, Πασικράτης, εκτελώντας την επιθυμία του, παρέλαβε το λείψανο του Γεωργίου, μαζί με αυτό της μητέρας του, και τα μετέφερε στη Λύδδα της Παλαιστίνης. Από εκεί, οι Σταυροφόροι τα μετέφεραν στη Δύση.

Plus d'informations sur ce sujet

publicité

Révérend II Dorotheus

Son Eminence Dorotheos B »: samedi 27/4, le retour de la Sainte Icône de Panagia Tourliani, selon la coutume, dans le monastère sacré homonyme

Il est fait connaître aux pieux Mykoniens et aux visiteurs de Mykonos., que samedi, 27 avril 2024 et 08:00 suis, à l'église d'Agia Kyriaki, Pays...

Avec respect et dévotion

semaine Sainte & μή τῶ ὕπνω κατενεχθῆς: Le programme des messes de la Semaine Sainte et de Pâques à l'I.M. Panagia Tourliani

semaine Sainte & Pâques 2024 à Mykonos / Le programme des messes de la Semaine Sainte et de Pâques à l'I.M. Panagia Tourliani, à Ano ...

musique liturgique

Dimanche de Pâques Vêpres d'Agape: Les vers de Pâques dans l'I.M.N de Megali Panagia [vidéo]

La danse des prêtres de Mykonos chante les vers de Pâques: "Jour de la Résurrection, égayer les peuples, Pâques du Seigneur, Pâques de la mort à la vie, dominé la réunion qui ...
Erreur: Le contenu est protégé !!