День Святого Георгия 2024: Когда День Святого Георгия - Когда наступает праздник? 2024

Статьи по Теме

День Святого Георгия 2024 / Когда День Святого Георгия - Когда наступает праздник? 2024

Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί με αυτό και η γιορτή του Санкт-Петербургίου Γεωργίοты που θεωρείται κινητή μιας και εξαρτάται από τη Λαμπρή.

на 23 Απριλίου τιμάται συνήθως η μνήμη του Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για μια κινητή εορτή και κάθε χρόνο γιορτάζεται ανάλογα με το πότε πέφτει Πάσχα.

Είναι μία μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και επειδή ορισμένα τροπάρια που ψάλλονται για τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου περιέχουν αναστάσιμα λόγια, η γιορτή δεν γιορτάζεται πριν από την Ανάσταση του Χριστού.

так όταν η 23η Απριλίου πέφτει πριν το Πάσχα, δηλαδή πριν ή και την ίδια μέρα με την Пасхальное воскресенье, τότε η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται για τη δεύτερη μέρα του Πάσχα. Αν όχι, τότε γιορτάζεται κανονικά στις 23 апреля.

Φέτος ο Άγιος Γεώργιος γιορτάζει στην κανονική του ημερομηνία, то есть на 23 апреля, μιας και το Πάσχα πέφτει στις 16 апреля.

Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, номинал’ όλο που το εορτολόγιο περιλαμβάνει περισσότερες από 50 μορφές με το όνομα «Γεώργιος», ο άγιος που εορτάζεται επίσημα είναι ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος.

Ο βίος και το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου

Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, номинал’ όλο που το εορτολόγιο περιλαμβάνει περισσότερες από 50 μορφές με το όνομα «Γεώργιος», ο άγιος που εορτάζεται επίσημα είναι ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος.

Ο Άγιος Γεώργιος έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού στα τέλη του 3ου με αρχές του 4ου αιώνα. Καταγόταν από τη Μικρά Ασία και συγκεκριμένα την Καππαδοκία και ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας και αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού.

это 303 нашей эры, όταν άρχισαν οι διωγμοί του Διοκλητιανού, ο Γεώργιος δεν δίστασε να ομολογήσει την χριστιανική του πίστη του, προκαλώντας το μένος του Διοκλητιανού, επειδή κατείχε μεγάλο αξίωμα και ήταν ένας από τους αξιωματικούς που εκτιμούσε πολύ.

первоначально, του έταξε πλούτη, γη και δούλους για να αλλαξοπιστήσει και όταν ο Γεώργιος αρνήθηκε, ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας τον υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια.

Η χριστιανική παράδοση περιγράφει ότι αφού λόγχισαν τον Άγιο Γεώργιο, ξέσκισαν τις σάρκες του με ειδικό τροχό από μαχαίρια. Έπειτα, τον έριξαν σε λάκκο με βραστό ασβέστη και κατόπιν τον ανάγκασαν να βαδίσει με πυρωμένα μεταλλικά παπούτσια. Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, απόλες αυτές τις δοκιμασίες, ο Θεός τον κράτησε θαυματουργά ζωντανό.

Ο Γεώργιος τελικά μαρτύρησε με αποκεφαλισμό, производство 23 Апрель года 303 нашей эры. Κατά τον υπολογισμό του χριστιανού ιστορικού και απολογητή Αγίου Ευσεβίου, η ημέρα αυτή αντιστοιχούσε στην Παρασκευή της Διακαινησίμου του Πάσχα.

Οι χριστιανοί πήραν το λείψανό του και το έθαψαν μαζί με αυτό της μητέρας του, η οποία μαρτύρησε την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Η χριστιανική παράδοση αναφέρει ότι ο πιστός υπηρέτης του Γεωργίου, Πασικράτης, εκτελώντας την επιθυμία του, παρέλαβε το λείψανο του Γεωργίου, μαζί με αυτό της μητέρας του, και τα μετέφερε στη Λύδδα της Παλαιστίνης. Από εκεί, οι Σταυροφόροι τα μετέφεραν στη Δύση.

Еще на эту тему

Реклама

Преподобный Дорофей II

Его Высокопреосвященство Дорофей B»: суббота 27/4, возвращение Святой иконы Панагии Турлиани, по обычаю, в одноименном святом монастыре

Об этом узнают благочестивые миконцы и гости Миконоса., это в субботу, 27 апреля 2024 и 08:00 утра, в церкви Агия Кирьяки, Страна...

С почтением и преданностью

Страстная неделя & μή τῶ ὕπνω κατενεχθῆς: Программа святых месс Страстной недели и Пасхи в И.М.. Панагия Турлиани

Страстная неделя & Пасха 2024 на Миконосе / Программа святых месс Страстной недели и Пасхи в И.М.. Панагия Турлиани, профессор в Святом монастыре.

Литургическая музыка

Пасхальное воскресенье Вечерня Агапе: Стихи Пасхи в ИМН Мегали Панагии [видео]

Танец жрецов Миконоса поет стихи Пасхи: «Воскресный день, просвещать народы, Пасха Господня, Пасха из смерти в жизнь, доминировал на встрече, что ...
ошибка: Содержание защищено !!