St.-Georgs-Tag 2024: Wann ist der St.-Georgs-Tag – wann fällt das Fest? 2024

In Verbindung stehende Artikel

St.-Georgs-Tag 2024 / Wann ist der St.-Georgs-Tag – wann fällt das Fest? 2024

Το Πάσχα πλησιάζει και μαζί με αυτό και η γιορτή του St.ίου Γεωργίοu που θεωρείται κινητή μιας και εξαρτάται από τη Λαμπρή.

auf 23 Απριλίου τιμάται συνήθως η μνήμη του Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για μια κινητή εορτή και κάθε χρόνο γιορτάζεται ανάλογα με το πότε πέφτει Πάσχα.

Είναι μία μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και επειδή ορισμένα τροπάρια που ψάλλονται για τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου περιέχουν αναστάσιμα λόγια, η γιορτή δεν γιορτάζεται πριν από την Ανάσταση του Χριστού.

so όταν η 23η Απριλίου πέφτει πριν το Πάσχα, δηλαδή πριν ή και την ίδια μέρα με την Ostersonntag, τότε η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται για τη δεύτερη μέρα του Πάσχα. Αν όχι, τότε γιορτάζεται κανονικά στις 23 April.

Φέτος ο Άγιος Γεώργιος γιορτάζει στην κανονική του ημερομηνία, das heißt, auf 23 April, μιας και το Πάσχα πέφτει στις 16 April.

Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, Par’ όλο που το εορτολόγιο περιλαμβάνει περισσότερες από 50 μορφές με το όνομα «Γεώργιος», ο άγιος που εορτάζεται επίσημα είναι ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος.

Ο βίος και το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου

Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, Par’ όλο που το εορτολόγιο περιλαμβάνει περισσότερες από 50 μορφές με το όνομα «Γεώργιος», ο άγιος που εορτάζεται επίσημα είναι ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος.

Ο Άγιος Γεώργιος έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού στα τέλη του 3ου με αρχές του 4ου αιώνα. Καταγόταν από τη Μικρά Ασία και συγκεκριμένα την Καππαδοκία και ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας και αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού.

es 303 AD, όταν άρχισαν οι διωγμοί του Διοκλητιανού, ο Γεώργιος δεν δίστασε να ομολογήσει την χριστιανική του πίστη του, προκαλώντας το μένος του Διοκλητιανού, επειδή κατείχε μεγάλο αξίωμα και ήταν ένας από τους αξιωματικούς που εκτιμούσε πολύ.

ursprünglich, του έταξε πλούτη, γη και δούλους για να αλλαξοπιστήσει και όταν ο Γεώργιος αρνήθηκε, ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας τον υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια.

Η χριστιανική παράδοση περιγράφει ότι αφού λόγχισαν τον Άγιο Γεώργιο, ξέσκισαν τις σάρκες του με ειδικό τροχό από μαχαίρια. Έπειτα, τον έριξαν σε λάκκο με βραστό ασβέστη και κατόπιν τον ανάγκασαν να βαδίσει με πυρωμένα μεταλλικά παπούτσια. Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, απόλες αυτές τις δοκιμασίες, ο Θεός τον κράτησε θαυματουργά ζωντανό.

Ο Γεώργιος τελικά μαρτύρησε με αποκεφαλισμό, die Herstellung 23 April des Jahres 303 AD. Κατά τον υπολογισμό του χριστιανού ιστορικού και απολογητή Αγίου Ευσεβίου, η ημέρα αυτή αντιστοιχούσε στην Παρασκευή της Διακαινησίμου του Πάσχα.

Οι χριστιανοί πήραν το λείψανό του και το έθαψαν μαζί με αυτό της μητέρας του, η οποία μαρτύρησε την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Η χριστιανική παράδοση αναφέρει ότι ο πιστός υπηρέτης του Γεωργίου, Πασικράτης, εκτελώντας την επιθυμία του, παρέλαβε το λείψανο του Γεωργίου, μαζί με αυτό της μητέρας του, και τα μετέφερε στη Λύδδα της Παλαιστίνης. Από εκεί, οι Σταυροφόροι τα μετέφεραν στη Δύση.

Mehr zu diesem Thema

Anzeige

Reverend Dorotheus II

Seine Eminenz Dorotheos B‘: Samstag 27/4, die Rückkehr der Heiligen Ikone der Panagia Tourliani, nach Brauch, im gleichnamigen Heiligen Kloster

Es wird frommen Mykoniern und Besuchern von Mykonos bekannt gemacht, das am Samstag, 27 April 2024 und 08:00 bin, in der Kirche Agia Kyriaki, Land...

Mit Ehrfurcht und Hingabe

heilige Woche & μή τῶ ὕπνω κατενεχθῆς: Το Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα στην Ι.Μ. Panagia Tourliani

heilige Woche & Ostern 2024 auf Mykonos / Το Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα στην Ι.Μ. Panagia Tourliani, Göttliche Liturgie am Sonntag des Verlorenen durch die Panosiologiotatos P..

liturgische Musik

Vesper von Agape am Ostersonntag: Die Osterverse im I.M.N. von Megali Panagia [Video]

Der Tanz der Priester von Mykonos singt die Osterverse: „Tag der Auferstehung, Völker erhellen, Ostern des Herrn, Ostern vom Tod zum Leben, und...
Error: Inhalt ist geschützt !!