Ecumenical Patriarch: «Ευχαριστούμεν τον Θεόν που μετά την αδικίαν της Χάλκης ωδήγησε τα βήματα πολλών νέων κληρικών και υποψηφίων κληρικών εις την Πόλιν»

Related Articles

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά τον Μ. Evening, today, at the Patriarchal Church, στο τέλος του οποίου απένειμε το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου στον Ελευθέριο Αλούκο, κληρικό της Μητρόπολης Χαλκηδόνος……..

Απευθυνόμενος προς τον νέο αρχιμανδρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Παναγιώτατος τον επαίνεσε για τον ζήλο, την εργατικότητα, την αφοσίωση και την πιστότητα που επέδειξε «εις τον Ηγούμενον της Χάλκης πρώτον και ύστερον εις τον Γέροντά σου άγιον Χαλκηδόνος και δι’ αυτών εις την Εκκλησίαν, εις την οποίαν άπαντες οφείλομεν υπακοήν και πειθαρχίαν, ώστε όλα να γίνωνται ευσχημόνως και κατά τάξιν». Εκφράζοντας την ευαρέσκειά του «γιατί ο π. Ελευθέριος αγάπησε τους Χριστιανούς της ανατολικής όχθης του Βοσπόρου και αγαπήθηκε από αυτούς», επισήμανε ότι η επιτυχία του κληρικού είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των Χριστιανών του και να υπάρχει μεταξύ τους αγάπη και αλληλοπεριχώρηση.

In his objection, as noted in the same announcement, ο νέος αρχιμανδρίτης Ελευθέριος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Παναγιώτατο για την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία της σημερινής χειροθεσίας του, αλλά και για όλη την πατρική του αγάπη και στοργή, καθώς και για το διαρκές ενδιαφέρον του και τις ευκαιρίες που του έδωσε προκειμένου να αποκτήσει περισσότερα εφόδια και ευρύτερη θεολογική μόρφωση, στοιχεία, τα οποία του δίνουν τη δυνατότητα να υπηρετήσει αποτελεσματικότερα τη Μητέρα Εκκλησία.

Κατά τον Μ. Εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος και ο επίσκοπος Κομάνων Μιχαήλ, έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο, κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής και της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και μικρός αριθμός πιστών, λόγω των υφισταμένων υγειονομικών μέτρων εναντίον της πανδημίας.

More on this topic

Advertisment

Reverend Dorotheus II

Sunday of Orthodoxy: Brilliant celebration of Orthodoxy Sunday at I.M.N. of the Great Virgin Mary of Mykonos

Sunday of Orthodoxy / The Sunday of Orthodoxy was celebrated with splendor in Mykonos, which commemorates the Restoration of the Holy Icons and the...

With reverence and devotion

Sunday of Orthodoxy: Brilliant celebration of Orthodoxy Sunday at I.M.N. of the Great Virgin Mary of Mykonos

Sunday of Orthodoxy / The Sunday of Orthodoxy was celebrated with splendor in Mykonos, which commemorates the Restoration of the Holy Icons and the...

Liturgical music

Easter Sunday Vespers of Agape: The verses of Easter in the I.M.N of Megali Panagia [video]

The dance of the Priests of Mykonos sings the verses of Easter: "Resurrection Day, brighten up peoples, Easter of the Lord, Easter from death to life, and...
error: Content is protected !!