Ökumenischer Patriarch: "Wir danken Gott, dass er nach der Ungerechtigkeit von Chalki die Schritte vieler neuer Geistlicher und Kandidatenkleriker in Pauline geleitet hat."

In Verbindung stehende Artikel

Der Ökumenische Patriarch Bartholomäus amtierte während M.. Abend, heute, in der Patriarchalischen Kirche, στο τέλος του οποίου απένειμε το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου στον Ελευθέριο Αλούκο, κληρικό της Μητρόπολης Χαλκηδόνος……..

Απευθυνόμενος προς τον νέο αρχιμανδρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Παναγιώτατος τον επαίνεσε για τον ζήλο, την εργατικότητα, την αφοσίωση και την πιστότητα που επέδειξε «εις τον Ηγούμενον της Χάλκης πρώτον και ύστερον εις τον Γέροντά σου άγιον Χαλκηδόνος και δι’ αυτών εις την Εκκλησίαν, εις την οποίαν άπαντες οφείλομεν υπακοήν και πειθαρχίαν, ώστε όλα να γίνωνται ευσχημόνως και κατά τάξιν». Εκφράζοντας την ευαρέσκειά του «γιατί ο π. Ελευθέριος αγάπησε τους Χριστιανούς της ανατολικής όχθης του Βοσπόρου και αγαπήθηκε από αυτούς», επισήμανε ότι η επιτυχία του κληρικού είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των Χριστιανών του και να υπάρχει μεταξύ τους αγάπη και αλληλοπεριχώρηση.

In seinem Einwand, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο νέος αρχιμανδρίτης Ελευθέριος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Παναγιώτατο για την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία της σημερινής χειροθεσίας του, αλλά και για όλη την πατρική του αγάπη και στοργή, καθώς και για το διαρκές ενδιαφέρον του και τις ευκαιρίες που του έδωσε προκειμένου να αποκτήσει περισσότερα εφόδια και ευρύτερη θεολογική μόρφωση, στοιχεία, τα οποία του δίνουν τη δυνατότητα να υπηρετήσει αποτελεσματικότερα τη Μητέρα Εκκλησία.

Κατά τον Μ. Εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος και ο επίσκοπος Κομάνων Μιχαήλ, έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο, κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής και της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και μικρός αριθμός πιστών, λόγω των υφισταμένων υγειονομικών μέτρων εναντίον της πανδημίας.

Mehr zu diesem Thema

Anzeige

Reverend Dorotheus II

Sonntag der Orthodoxie: Brillante Feier des Orthodoxie-Sonntags im I.M.N. der Großen Jungfrau Maria von Mykonos

Sonntag der Orthodoxie / Der Sonntag der Orthodoxie wurde auf Mykonos mit Glanz gefeiert, der an die Wiederherstellung der Heiligen Ikonen und die … erinnert..

Mit Ehrfurcht und Hingabe

Mykonos-Klöster: The Most Reverend p. Mattheos Chalaris „Die Gaben der göttlichen Gnade“ – Einladung zum Vortrag

Πρόσκληση σε ομιλία στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Mykonos Monasteries / Der ehrwürdigste Archimandrit der Heiligen Metropole Syros - Mykonos & Delos und ihr Professor ...

liturgische Musik

Vesper von Agape am Ostersonntag: Die Osterverse im I.M.N. von Megali Panagia [Video]

Der Tanz der Priester von Mykonos singt die Osterverse: „Tag der Auferstehung, Völker erhellen, Ostern des Herrn, Ostern vom Tod zum Leben, und...
Error: Inhalt ist geschützt !!