大主教: «Ευχαριστούμεν τον Θεόν που μετά την αδικίαν της Χάλκης ωδήγησε τα βήματα πολλών νέων κληρικών και υποψηφίων κληρικών εις την Πόλιν»

相关文章

大公牧首巴塞洛缪在M.. 晚间, 今天, 在父权制教堂, στο τέλος του οποίου απένειμε το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου στον Ελευθέριο Αλούκο, κληρικό της Μητρόπολης Χαλκηδόνος……..

Απευθυνόμενος προς τον νέο αρχιμανδρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Παναγιώτατος τον επαίνεσε για τον ζήλο, την εργατικότητα, την αφοσίωση και την πιστότητα που επέδειξε «εις τον Ηγούμενον της Χάλκης πρώτον και ύστερον εις τον Γέροντά σου άγιον Χαλκηδόνος και δι’ αυτών εις την Εκκλησίαν, εις την οποίαν άπαντες οφείλομεν υπακοήν και πειθαρχίαν, ώστε όλα να γίνωνται ευσχημόνως και κατά τάξιν». Εκφράζοντας την ευαρέσκειά του «γιατί ο π. Ελευθέριος αγάπησε τους Χριστιανούς της ανατολικής όχθης του Βοσπόρου και αγαπήθηκε από αυτούς», επισήμανε ότι η επιτυχία του κληρικού είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των Χριστιανών του και να υπάρχει μεταξύ τους αγάπη και αλληλοπεριχώρηση.

在他的反对下, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο νέος αρχιμανδρίτης Ελευθέριος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Παναγιώτατο για την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία της σημερινής χειροθεσίας του, αλλά και για όλη την πατρική του αγάπη και στοργή, καθώς και για το διαρκές ενδιαφέρον του και τις ευκαιρίες που του έδωσε προκειμένου να αποκτήσει περισσότερα εφόδια και ευρύτερη θεολογική μόρφωση, στοιχεία, τα οποία του δίνουν τη δυνατότητα να υπηρετήσει αποτελεσματικότερα τη Μητέρα Εκκλησία.

Κατά τον Μ. Εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος και ο επίσκοπος Κομάνων Μιχαήλ, έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο, κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής και της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και μικρός αριθμός πιστών, λόγω των υφισταμένων υγειονομικών μέτρων εναντίον της πανδημίας.

更多关于这个话题

广告

牧师Dorotheus II

东正教主日: I.M.N 庆祝东正教星期日的精彩活动. 米科诺斯大圣母玛利亚

东正教主日 / 米科诺斯岛盛大庆祝东正教星期日,纪念圣像的恢复和...

带着崇敬和热爱

东正教主日: I.M.N 庆祝东正教星期日的精彩活动. 米科诺斯大圣母玛利亚

东正教主日 / 米科诺斯岛盛大庆祝东正教星期日,纪念圣像的恢复和...

礼仪音乐

爱加倍的复活主日晚祷: Megali Panagia 的 I.M.N 中的复活节经文 [视频]

米科诺斯祭司的舞蹈唱着复活节的诗句: “复活日, 照亮人民, 主的复活节, 复活节从死亡到生命, 和...
错误: 内容受到保护 !!