Εορτασμός της Προστάτιδος των απανταχού Μυκονίων Παναγίας Τουρλιανής

In Verbindung stehende Artikel

Με τη συμμετοχή πλήθους Μυκονίων πιστών και ευσεβών παρεπιδημούντων παραθεριστών, η Μύκονος τίμησε την εορτή της Μεταστάσεως της Θεοτόκου και την Πανήγυρι της Προστάτιδος των απανταχού Μυκονίων Παναγίας Τουρλιανής, στο ομώνυμο πολυαιώνιο Μοναστικό Ενδιαίτημα στην Άνω Μερά.

Εχθές, Vorabend des Feiertags, im Katholikon des Heiligen Klosters von Panagia Tourliani, τελέσθηκε δισαρχιερατικός Εόρτιος Εσπερινός, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου-Μυκόνου κ. Dorotheou B.’ και Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου, ο οποίος και προεξήρχε των Λειτουργικών Εκδηλώσεων, και ακολούθως, κατά το αρχαίο έθος, εψάλησαν τα Εγκώμια της Θεοτόκου.

Heute, την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, αναφερθείς στην εκ μέρους του ανθρώπου αποδοχή του Θελήματος του Θεού, όπως ακριβώς η Θεοτόκος το απεδέχθη κατά το Μυστήριο της Θείας Ενσαρκώσεως, και τόνισε τη σημασία της πνευματικής εγρήγορσης του ανθρώπου για την αποδοχή στη ζωή του των δωρεών του Κυρίου.

Nach dem Ende der göttlichen Liturgie, έλαβε χώρα η πάνδημη λιτάνευση της
αγίας Εικόνος της Θεοτόκου, κατά τη διάρκεια της οποίας τελέσθηκε
επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του μακαριστού Μητροπολίτου Σύρου
Δωροθέου Α’ (Stichwort), ο οποίος υπήρξε αδελφός της Μονής.
Επιλέγων τις εορταστικές εκδηλώσεις, Seine Eminenz Herr. Dorotheos B’ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αλέξανδρο, ο οποίος ευρισκόμενος για κοινωνικούς λόγους στη Μύκονο απεδέχθη την πρόσκλησή του να συμμετάσχει στην παμμυκονιακή Πανήγυρι της Παναγίας Τουρλιανής, και τους τα πρώτα φέροντες στη νήσο και τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τους πολυπληθείς πιστούς, για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Ιερά Μονή, λόγω της δυσβάστακτης και άδικης φορολογίας, που της έχει επιβληθεί και την αναγκάζει να εκποιεί περιουσιακά της στοιχεία για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και, Ende, ευχήθηκε σε όλους η Παναγία να ευλογεί, σκεπάζει, προστατεύει και καθοδηγεί τη ζωή τους.

Mehr zu diesem Thema

Anzeige

Reverend Dorotheus II

Seine Eminenz Dorotheos B‘: Samstag 27/4, die Rückkehr der Heiligen Ikone der Panagia Tourliani, nach Brauch, im gleichnamigen Heiligen Kloster

Es wird frommen Mykoniern und Besuchern von Mykonos bekannt gemacht, das am Samstag, 27 April 2024 und 08:00 bin, in der Kirche Agia Kyriaki, Land...

Mit Ehrfurcht und Hingabe

Mykonos St. George's Day: Festlicher Abend von Agios Georgios in 3 Brunnen der Stadt Mykonos [Bilder + Videos]

Feinde, die George in Schlachten durchtrennen, ὼὼν par' Feinde werden durch Schwerter zerschnitten. Hey Georgiou, ein dritter Kupferhals. Die feierliche Vesper wurde mit besonderer Pracht und Pracht gefeiert..

liturgische Musik

Vesper von Agape am Ostersonntag: Die Osterverse im I.M.N. von Megali Panagia [Video]

Der Tanz der Priester von Mykonos singt die Osterverse: „Tag der Auferstehung, Völker erhellen, Ostern des Herrn, Ostern vom Tod zum Leben, und...
Error: Inhalt ist geschützt !!