Εορτασμός της Προστάτιδος των απανταχού Μυκονίων Παναγίας Τουρλιανής

Статьи по Теме

Με τη συμμετοχή πλήθους Μυκονίων πιστών και ευσεβών παρεπιδημούντων παραθεριστών, η Μύκονος τίμησε την εορτή της Μεταστάσεως της Θεοτόκου και την Πανήγυρι της Προστάτιδος των απανταχού Μυκονίων Παναγίας Τουρλιανής, στο ομώνυμο πολυαιώνιο Μοναστικό Ενδιαίτημα στην Άνω Μερά.

Εχθές, канун праздника, в Католиконе монастыря Панагия Турлиани, τελέσθηκε δισαρχιερατικός Εόρτιος Εσπερινός, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου-Μυκόνου κ. Доротеу Б’ και Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου, ο οποίος και προεξήρχε των Λειτουργικών Εκδηλώσεων, και ακολούθως, κατά το αρχαίο έθος, εψάλησαν τα Εγκώμια της Θεοτόκου.

Cегодня, την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, αναφερθείς στην εκ μέρους του ανθρώπου αποδοχή του Θελήματος του Θεού, όπως ακριβώς η Θεοτόκος το απεδέχθη κατά το Μυστήριο της Θείας Ενσαρκώσεως, και τόνισε τη σημασία της πνευματικής εγρήγορσης του ανθρώπου για την αποδοχή στη ζωή του των δωρεών του Κυρίου.

После окончания Божественной литургии, έλαβε χώρα η πάνδημη λιτάνευση της
αγίας Εικόνος της Θεοτόκου, κατά τη διάρκεια της οποίας τελέσθηκε
επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του μακαριστού Μητροπολίτου Σύρου
Δωροθέου Α’ (Cue), ο οποίος υπήρξε αδελφός της Μονής.
Επιλέγων τις εορταστικές εκδηλώσεις, Его Преосвященство г-н. Дорофей B’ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αλέξανδρο, ο οποίος ευρισκόμενος για κοινωνικούς λόγους στη Μύκονο απεδέχθη την πρόσκλησή του να συμμετάσχει στην παμμυκονιακή Πανήγυρι της Παναγίας Τουρλιανής, και τους τα πρώτα φέροντες στη νήσο και τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τους πολυπληθείς πιστούς, για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Ιερά Μονή, λόγω της δυσβάστακτης και άδικης φορολογίας, που της έχει επιβληθεί και την αναγκάζει να εκποιεί περιουσιακά της στοιχεία για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και, конец, ευχήθηκε σε όλους η Παναγία να ευλογεί, σκεπάζει, προστατεύει και καθοδηγεί τη ζωή τους.

Еще на эту тему

Реклама

Преподобный Дорофей II

Его Высокопреосвященство Дорофей B»: суббота 27/4, возвращение Святой иконы Панагии Турлиани, по обычаю, в одноименном святом монастыре

Об этом узнают благочестивые миконцы и гости Миконоса., это в субботу, 27 апреля 2024 и 08:00 утра, в церкви Агия Кирьяки, Страна...

С почтением и преданностью

День Святого Георгия на Миконосе: Праздничный вечер Святого Георгия в 3 Колодцы города Миконос [изображения + видео]

Враги разрывающего Георгия в боях, ὼὼν номинал' враги рубятся мечами. Эй, Георгиу, третья медная шея. Торжественная вечерня была совершена с особым великолепием и великолепием..

Литургическая музыка

Пасхальное воскресенье Вечерня Агапе: Стихи Пасхи в ИМН Мегали Панагии [видео]

Танец жрецов Миконоса поет стихи Пасхи: «Воскресный день, просвещать народы, Пасха Господня, Пасха из смерти в жизнь, доминировал на встрече, что ...
ошибка: Содержание защищено !!