10η Ευρωπαϊκή συνάντηση με θέμα «Το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

相关文章

Την Εκκλησία της Ελλάδος εξεπροσώπησε ο Σεβ. 先生. 多罗西斯二世
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι οι εργασίες της 10ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης με τους Θρησκευτικούς Ηγέτες που διεξήχθησαν στο 13ο όροφο στην αίθουσα «ORTOLI» στο κτίριο Berlaymont υπό την Προεδρία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso….

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος, o Διευθυντής του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις Βρυξέλλες Σεβ. Μητρ. Γαλλίας κ. 伊曼纽尔, ο Διευθυντής του Γραφείου της Εκκλησίας της Κύπρου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, των Ευαγγελικών, των Προτεσταντών, Ραβίνων, Μουσουλμάνων και Ινδουιστών.

Την Εκκλησία της Ελλάδος εξεπροσώπησε ο Σεβ. 先生. 多罗西斯二世, ως τακτικό μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων.
O Πρόεδρος της Συναντήσεως κ. Barroso προσφωνώντας τους Εκπροσώπους που έλαβαν μέρος, 他说, 包含, και τα εξής
«…σήμερα έχουμε ισχυρούς δεσμούςη Ευρώπη των 28 Κρατών-μελών ενωμένη και δυνατή θα πορευθεί στο μέλλον με εμπιστοσύνη στις αξίες μας για τις οποίες πρέπει να υπεραμυνόμεθα όπως η ειρήνη και η δημοκρατίαείναι κοινό καθήκον να ακούσουμε τους πολίτεςοι προτεραιότητες μας πρέπει να είναι η ανεργία και η κοινωνική ανισότηταοι Εκκλησίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια μετριασμού της κρίσεωςη θρησκεία μπορεί να παίξει ρόλο στην συμφιλίωση των λαώνη προσπάθειά της για την ειρήνη στην κοινωνία δεν ήταν απλά μία συμβολή αλλά ένα ουσιαστικό γεγονός».
Θεώρησε μάλιστα τις συναντήσεις αυτές που πραγματοποιούνται επί 10 και πλέον χρόνια ουσιαστικό γεγονός και ευχήθηκε οι νέοι επικεφαλής των θεσμικών ευρωπαϊκών οργάνων να συνεχίσουν τον διάλογο, σύμφωνα και με το άρθρο 17 της Συνθήκης της Λισαβόνας.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι είπε, 包含: «…το κόστος της «μη Ευρώπης» είναι τεράστιοτο σπίτι μας ήταν σε μία θύελλα, αλλά σώθηκε χάριν στην ψυχή τουη ψυχή έχει να κάνει με τον άνθρωπο.
Ο άνθρωπος είναι ο θεμελιώδης λίθος του Ευρωπαϊκού ιδεώδους. Οι κάτοικοι των χωρών της Ευρώπης δεν είναι απλά πολίτες, είναι και άνθρωποι και θέλουν το δίκαιον και το καλόν. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η αγάπη είναι αξίες που ξεπερνούν αυτήν την συζήτηση». Και ευχήθηκε και ο ίδιος οι συναντήσεις αυτές που τις απεκάλεσε «δημοκρατία του διαλόγου» να συνεχιστούν.

Στη συνεχεία έλαβαν τον λόγο όλοι οι παριστάμενοι οι οποίοι τοποθετήθηκαν επί του θέματος της Συναντήσεως σχετικά με τις τρέχουσες κοινωνικές εξελίξεις, εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον ρόλο της Ευρώπης στον κόσμο, αλλά και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι θρησκείες στο μέλλον της ίδιας της Ευρώπης.

Μετά το πέρας της συναντήσεως πραγματοποιήθηκε από τους δυο Προέδρους και τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Laszlo Surjan, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο Martin Schultz, παρουσία των εκπροσώπων των Θρησκευτικών Ηγετών, συνέντευξη τύπου στο press room, κατά την έναρξη της οποίας ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο Barroso κείμενο, το οποίο προσυπέγραψαν όλοι οι συμμετέχοντες, με προειδοποίηση προς την Κυβέρνηση του Σουδάν για την άμεση απελευθέρωση της Μαριάμ Γιαχιά Ιμπραήμ Ίσαγκ και για την μη εφαρμογή των σχετικών νομοθεσιών για την θανάτωσή της, γεγονός για το οποίο στις 16 Μαΐου και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος Β’ απηύθυνε έκκληση προς την διεθνή κοινότητα.

先生。. Barroso ανεκοίνωσε επίσης ότι πριν την έναρξη των εργασιών της Συναντήσεως τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τεσσάρων δολοφονηθέντων Εβραίων στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών.
牧师。. 先生. Δωρόθεος κατά την ολιγόωρη παραμονή του στις Βρυξέλλες επισκέφθηκε το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος όπως και το ομόλογο Γραφείο της Εκκλησίας της Κύπρου όπου τον υπεδέχθη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος.
Την πρόθυμη αρωγή και τις πολύτιμες συμβουλές του προσέφερε προς τον Σεβ. 先生. Δωρόθεο Β’ ο κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Σύμβουλος του Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.
Περισσότερες πληροφορίες για την εν λόγω συνάντηση (στα αγγλικά) μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: ΕΔΩ

imsyrou.gr

更多关于这个话题

广告

牧师Dorotheus II

仁波切Dorotheos B”: 星期六 27/4, 帕纳吉亚·图利亚尼圣像回归, 根据习惯, 在同名的圣修道院里

虔诚的米科诺斯人和米科诺斯岛的游客都知道它, 那个星期六, 27 四月 2024 和 08:00 我是, 在阿吉亚玛的Kyriaki教堂, 国家...

带着崇敬和热爱

米科诺斯岛圣乔治节: Agios Georgios的节日之夜 3 米科诺斯镇的井 [图片+视频]

敌人在战斗中切断乔治, ὼὼν 帕' 敌人被刀剑斩断. 嘿乔治欧,第三个铜脖子. 庄严的晚祷仪式以特别的辉煌和壮丽而举行。.

礼仪音乐

爱加倍的复活主日晚祷: Megali Panagia 的 I.M.N 中的复活节经文 [视频]

米科诺斯祭司的舞蹈唱着复活节的诗句: “复活日, 照亮人民, 主的复活节, 复活节从死亡到生命, 和...
错误: 内容受到保护 !!