10η Ευρωπαϊκή συνάντηση με θέμα «Το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Статьи по Теме

Την Εκκλησία της Ελλάδος εξεπροσώπησε ο Σεβ. Мистер. Доротеос II
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι οι εργασίες της 10ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης με τους Θρησκευτικούς Ηγέτες που διεξήχθησαν στο 13ο όροφο στην αίθουσα «ORTOLI» στο κτίριο Berlaymont υπό την Προεδρία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso….

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος, o Διευθυντής του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις Βρυξέλλες Σεβ. Μητρ. Γαλλίας κ. Эммануэль, ο Διευθυντής του Γραφείου της Εκκλησίας της Κύπρου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, των Ευαγγελικών, των Προτεσταντών, Ραβίνων, Μουσουλμάνων και Ινδουιστών.

Την Εκκλησία της Ελλάδος εξεπροσώπησε ο Σεβ. Мистер. Доротеос II, ως τακτικό μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων.
O Πρόεδρος της Συναντήσεως κ. Barroso προσφωνώντας τους Εκπροσώπους που έλαβαν μέρος, он сказал, включая, και τα εξής
«…σήμερα έχουμε ισχυρούς δεσμούςη Ευρώπη των 28 Κρατών-μελών ενωμένη και δυνατή θα πορευθεί στο μέλλον με εμπιστοσύνη στις αξίες μας για τις οποίες πρέπει να υπεραμυνόμεθα όπως η ειρήνη και η δημοκρατίαείναι κοινό καθήκον να ακούσουμε τους πολίτεςοι προτεραιότητες μας πρέπει να είναι η ανεργία και η κοινωνική ανισότηταοι Εκκλησίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια μετριασμού της κρίσεωςη θρησκεία μπορεί να παίξει ρόλο στην συμφιλίωση των λαώνη προσπάθειά της για την ειρήνη στην κοινωνία δεν ήταν απλά μία συμβολή αλλά ένα ουσιαστικό γεγονός».
Θεώρησε μάλιστα τις συναντήσεις αυτές που πραγματοποιούνται επί 10 και πλέον χρόνια ουσιαστικό γεγονός και ευχήθηκε οι νέοι επικεφαλής των θεσμικών ευρωπαϊκών οργάνων να συνεχίσουν τον διάλογο, σύμφωνα και με το άρθρο 17 της Συνθήκης της Λισαβόνας.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι είπε, включая: «…το κόστος της «μη Ευρώπης» είναι τεράστιοτο σπίτι μας ήταν σε μία θύελλα, αλλά σώθηκε χάριν στην ψυχή τουη ψυχή έχει να κάνει με τον άνθρωπο.
Ο άνθρωπος είναι ο θεμελιώδης λίθος του Ευρωπαϊκού ιδεώδους. Οι κάτοικοι των χωρών της Ευρώπης δεν είναι απλά πολίτες, είναι και άνθρωποι και θέλουν το δίκαιον και το καλόν. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η αγάπη είναι αξίες που ξεπερνούν αυτήν την συζήτηση». Και ευχήθηκε και ο ίδιος οι συναντήσεις αυτές που τις απεκάλεσε «δημοκρατία του διαλόγου» να συνεχιστούν.

Στη συνεχεία έλαβαν τον λόγο όλοι οι παριστάμενοι οι οποίοι τοποθετήθηκαν επί του θέματος της Συναντήσεως σχετικά με τις τρέχουσες κοινωνικές εξελίξεις, εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον ρόλο της Ευρώπης στον κόσμο, αλλά και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι θρησκείες στο μέλλον της ίδιας της Ευρώπης.

Μετά το πέρας της συναντήσεως πραγματοποιήθηκε από τους δυο Προέδρους και τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Laszlo Surjan, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο Martin Schultz, παρουσία των εκπροσώπων των Θρησκευτικών Ηγετών, συνέντευξη τύπου στο press room, κατά την έναρξη της οποίας ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο Barroso κείμενο, το οποίο προσυπέγραψαν όλοι οι συμμετέχοντες, με προειδοποίηση προς την Κυβέρνηση του Σουδάν για την άμεση απελευθέρωση της Μαριάμ Γιαχιά Ιμπραήμ Ίσαγκ και για την μη εφαρμογή των σχετικών νομοθεσιών για την θανάτωσή της, γεγονός για το οποίο στις 16 Μαΐου και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος Β’ απηύθυνε έκκληση προς την διεθνή κοινότητα.

Г-н.. Barroso ανεκοίνωσε επίσης ότι πριν την έναρξη των εργασιών της Συναντήσεως τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τεσσάρων δολοφονηθέντων Εβραίων στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών.
Ο Σεβ. Мистер. Δωρόθεος κατά την ολιγόωρη παραμονή του στις Βρυξέλλες επισκέφθηκε το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος όπως και το ομόλογο Γραφείο της Εκκλησίας της Κύπρου όπου τον υπεδέχθη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος.
Την πρόθυμη αρωγή και τις πολύτιμες συμβουλές του προσέφερε προς τον Σεβ. Мистер. Δωρόθεο Β’ ο κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Σύμβουλος του Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.
Περισσότερες πληροφορίες για την εν λόγω συνάντηση (στα αγγλικά) μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: ΕΔΩ

imsyrou.gr

Еще на эту тему

Реклама

Преподобный Дорофей II

Его Высокопреосвященство Дорофей B»: суббота 27/4, возвращение Святой иконы Панагии Турлиани, по обычаю, в одноименном святом монастыре

Об этом узнают благочестивые миконцы и гости Миконоса., это в субботу, 27 апреля 2024 и 08:00 утра, в церкви Агия Кирьяки, Страна...

С почтением и преданностью

День Святого Георгия на Миконосе: Праздничный вечер Святого Георгия в 3 Колодцы города Миконос [изображения + видео]

Враги разрывающего Георгия в боях, ὼὼν номинал' враги рубятся мечами. Эй, Георгиу, третья медная шея. Торжественная вечерня была совершена с особым великолепием и великолепием..

Литургическая музыка

Пасхальное воскресенье Вечерня Агапе: Стихи Пасхи в ИМН Мегали Панагии [видео]

Танец жрецов Миконоса поет стихи Пасхи: «Воскресный день, просвещать народы, Пасха Господня, Пасха из смерти в жизнь, доминировал на встрече, что ...
ошибка: Содержание защищено !!